Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Volite i onda kad je nemoguće voljeti

Mnogi mistici i filozofi kažu da je život izbor između ljubavi i straha, a ovisno o tome što odaberemo, pred nama se otvara novi svijet. Motivacijska govornica i spisateljica Nanice Ellis objašnjava kako pomoću ljubavi možemo promijeniti ...

 ljubav par sreća Izvor: Shutterstock

Ljubav stvara promjenu

Zamislite vibracijsku ljestvicu sa strahom na jednoj i ljubavlju na drugoj strani. Odluka po odluka, svaki put kada se odlučimo za ljubav, umjesto straha, ona dobiva prednost na ljestvici i time pomažemo podići ljudsku kolektivnu vibraciju. Za promjenu u svijetu nije potrebna inovacija, vrijeme, pa čak ni novac. Odabiranje puta ljubavi ono je što čini najveću promjenu.

Jednom kad ljubav nadjača strah, svijet će doći do vibracijskog praga gdje vlada ljubav, a od tog trenutka zamah ljubavi lako će se raširiti po Zemlji i donijeti mir, suradnju i bogatstvo za sve. Koliko god banalno zvučalo, samo ljubav može spasiti svijet.

Lako je voljeti nekoga do koga nam je stalo, ali što se događa s ljubavlju kada je suočena s onima koji nam nisu dragi?

Voljeti nedopadljive

Svi smo mi glumci na pozornici života, pa umjesto da vidimo pozitivce i negativce, pokušajmo osvijestiti da svi imamo ulogu i nemojmo kostime smatrati glumcima i glumu stvarnošću. Uvijek budite iskreni prema sebi, ali isto tako zapamtite da je sve iluzija i da nitko u stvari ne biva trajno povrijeđen.

U svakom negativcu nalazi se pozitivac koji igra važnu ulogu, često motivirajući druge da postanu bolji i kada njih ne bi bilo, ostali bismo pasivni i nikada ne bismo probudili svijest. Stoga nemojte odmah osuđivati druge. Nikad ne znate tko se nalazi iza maske i koja je svrha njegove uloge. Često se "maskirani" ne sjećaju sebe i treba im netko tko će baciti malo svjetla na njihovu tamu.

Majka me jednom upitala: "Kako možeš voljeti svakoga - čak i one koji to ne zaslužuju?" Odgovorila sam joj: "Mama, upravo njima ljubav najviše treba."

Cijena ljubavi

Jednako kao što je teško odabrati ljubav kada nam netko nije drag, teško je odabrati ljubav kada smo ljuti na one koje volimo. Za ljubav je ponekad potreban oprost, ali ako smo povrijeđeni, čini nam se da oprost djeluje protiv nas i čini nas ranjivima, a zamjeranje stvara energetski štit koji nas brani od potencijalne opasnosti. Zaista je teško odabrati ljubav kada nas ona čini ranjivima.

Ponekad odabir ljubavi ima svoju cijenu - bilo da je to ponos, pravda ili ranjivost, ne možemo izabrati ljubav a da pritom ne platimo određenu cijenu.

Položite oružje

Mač, šaka ili bijes, zaista nema razlike; svi oblici obrane udaljavaju nas od ljubavi za kojom tragamo. Nemojte da vas osuđivanje zavara jer to je najgore oružje. Kao proizvod straha i suprotnost ljubavi, ne možete istovremeno voljeti i osuđivati, a to znači da svaki put kada osuđujete, odbijate ljubav. U fizičkom ili emocionalnom smislu, spustite oružje i odaberite ljubav.

Nekad sam stalno ulazila u iste rasprave sa sinom. Iz moje perspektive, on je bio u krivu i htjela sam mu ukazati na pogreške. To je, naravno, potpaljivalo njegov bijes i produžavalo našu raspravu. Jednog sam dana, kada smo se počeli raspravljati, svjesno odabrala ljubav. Kada mi je bilo manje važno da sam u pravu od ljubavi prema sinu, rasprava se riješila i nisam imala potrebu mijenjati njegove osjećaje, misli ili uvjerenja. Nismo razmijenili ni riječ, ali kada je i moj sin odabrao ljubav, nešto se promijenilo i nikad više nismo ulazili u istu raspravu. Naš se odnos trajno promijenio.

Je li važnije biti dobar ili biti u pravu?

Zapitajte se: "Kome uskraćujem ljubav?"

Uskraćivanje ljubavi ima neizmjernu cijenu jer kad god je nekome uskraćujemo, uskraćujemo je i sebi. Kada se osjećamo osuđeno ili povrijeđeno na bilo koji način, instinktivno se imamo potrebu zaštititi. Ipak, kada se zatvorimo i uskratimo ljubav onome tko nas je povrijedio, nenamjerno uskraćujemo ljubav sebi. To je zato što se zbog naše percepcije nepravde osjećamo manje vrijedni, a tada si instinktivno uskraćujemo ljubav.

Izabrati ljubav ne znači da trebate dopustiti nekome da vam nanosi nepravdu, niti oprost znači da trebate ostati u lošoj vezi. Odaberite ljubav prema sebi, a tada će vaše odluke biti utemeljene.

Što znači odabrati ljubav?

Zapitajte se u kojem dijelu svog života blokirate ljubav. Umjesto da se zatvarate, otvorite srce, umjesto da reagirate, vježbajte oprost, umjesto da osuđujete, budite suosjećajni, umjesto da se udaljavate, pokušajte se približiti, umjesto da se štitite zatvaranjem, dijelite ljubav pomoću iskrenog osmijeha, zagrljaja, komplimenta ili dobrog djela. Uljepšajte dan ljudima oko sebe i kada se susretnete s nekim, zaista vidite tu osobu. Kada pitate nekoga kako je, doista slušajte što će vam odgovoriti. Nikad ne znate kako malo dobrote nekome može promijeniti život.

Kad god je to moguće, uvijek dajte onima kojima treba, ali učinite to bez osuđivanja. Nemojte se zavaravati, sazalijevanje je jednako loše kao i ogovaranje, posebice kada tuđu nesreću koristimo da bismo bili zadovoljniji svojim životom. Dakle, zajedno s davanjem, gledajte pravo biće, ne okolnosti u kojima se osoba nalazi.

Ljubav koju pružate širit će se dalje, a kada volimo nekoga, vaša ljubav teče prema svima koje ta osoba voli. Zapitajte se: "Što mogu učiniti da se oni koje volim osjećaju voljeno?". Budući da ljubav teče u dva smjera, dopustite drugima da vas vole i osjetite njihovu ljubav.

Prestanite projicirati i počnite voljeti

Kada se pas susretne s drugim psima, svoju energiju odmah prilagodi njihovoj. Ako je drugi pas razigran i on će postati, ako drugi pas laje i on će početi lajati. Većina nas čini istu stvar, a budući da se međusobno zrcalimo, bivamo uvučeni u strah i ne možemo zadržati vibraciju ljubavi dovoljno dugo da napravimo promjenu u drugima.

Hrabro zasjajte poput svjetla u magli, a čak i kada to drugi osuđuju, nastavite sjati jer to ima veću korist za svijet od pedeset godina mirovnih pregovora.

Umjesto da tragate za ljubavlju i promatrate gdje je nedostaje, pružajte ljubav i nastavite je davati. Zamislite što bi se dogodilo kada bi bezuvjetna ljubav, kakvu osjećate prema djetetu ili kućnom ljubimcu, bila temelj za ljubav prema svima. Ne znam koliko je vremena potrebno, ali jamčim, sva ljubav koju dajete, ne samo da će promijeniti nešto, već će vam se deseterostruko vratiti. Možda ćete čak primijetiti da ste najsretniji onda kada volite.

Vaša ljubav mijenja svijet

Ljubav može spasiti svijet, ali svi moramo sudjelovati. Što ako propustimo onaj vibracijski prag zato što nam do njega nedostaje jedan zagrljaj? Budući da svaki čin ljubavi i dobrote pridonosi cjelini, nemojmo propustiti ni jednu priliku da volimo i budemo voljeni. Volite svakoga, posebice one koje je najteže voljeti jer njima ljubav najviše treba.

Budite promjena koju želite vidjeti u svijetu - već danas izaberite ljubav i nastavite je birati stalno iznova. Ljubav je ta koja mijenja svijet.

Izvor: wakeup-world.com

Tagovi

Najnovije