"Što god da vjerujete da je istina, to ćete doživjeti. Mi smo ekvivalent svojih misli. Prihvatite tu činjenicu. Možete osnažiti sve aspekte svog života svojim mislima i svojim riječima. Možete poboljšati svoje zdravlje", kaže Channa Serenity, koja u svom savjetodavnom poslu prakticira holistički pristup zdravlju. Podsjeća kako je sjajan način da se ojača svoja vjera u nešto putem afirmacija, rečenica izrečenih u sadašnjem vremenu što se izgovaraju tijekom dana. "One su poruka vašem podsvjesnom umu da premreži vaš sustav uvjerenja te vam dopusti živjeti život kakav istinski želite i zaslužujete živjeti." Ovih deset afirmacija pomoglo je njoj nakon što joj je dijagnosticirana neuroimunološka bolest mijalgični encefalomijelitis, poznatiji kao sindrom kroničnog umora te ih primjenjuje svakodnevno kako bi povratila zdravlje. One su jednako pogodne kako za poticanje izlječenja tako i za očuvanje dobroga zdravlja.

Moj je imunološki sustav u sjajnoj formi i 100% radi dobro.

Osjećam se energično, kao da mogu učiniti bilo što i sve. Osjećaj je prekrasan.

Moj je energetski sustav uravnotežen i u harmoniji. Uvijek dišem duboko. Moje se tijelo uvijek oslobađa toksina na ispravan način.

Pun/a sam energije. Ispravno vježbam i nalazim nešto u čemu uistinu uživam. Biram hranu koja hrani i njeguje moje tijelo. Osjećam se nevjerojatno i sretan/na sam što sam živ/a. Imam toliko vitalnosti! Moje je zdravlje zadivljujuće.

Miran/na sam i opušten/a. Mojem je tijelu savršeno udobno i moj je um uvijek opušten. Uvijek se osjećam sjajno i oslobođeno briga i strahova. Osjećam mir i moje tijelo to odražava.

Mogu učiniti bilo što! Moje je tijelo snažno. Moj um je snažan. Moj stav je pozitivan. Prosperirat ću i biti dobra zdravlja. Svi sustavi moga tijela funkcioniraju savršeno.

Sve stanice vibriraju ljubavlju i svjetlošću. Otpuštam prošlost i krećem se naprijed. Zdrav/a sam, jak/a i okružen/a ljubavlju.

Moje je zdravlje inspiracija mnogima. Uživam u životu. Zdrav/a sam i imat ću dug život, ispunjen ljubavlju.

Život je sjajan. Moj je imunološki sustav snažan te pobjeđuje sve bolesti koje ga pokušaju napasti. Jedem hranu koja moje tijelo opskrbljuje najboljim hranjivim tvarima.

Živim u zdravom okruženju, bez stresa, a s mnogo zdravih veza punih ljubavi. Volim život. Jak/a sam i vrlo zdrav/a.