Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oni nisu dopustili da ih "ne" obeshrabri...

Shannon Kaiser je lifecoach, motivacijska govornica, novinarka, a odnedavno i spisateljica koja je objavljivanjem svoje prve knjige ostvarila dugogodišnji san o spisateljskoj karijeri. Svojim radom pomogla je tisućama ljudi, kako ...

 oprah Izvor: Profimedia

Sve u životu dio je većeg plana

Draga prijateljica prestala je razgovarati s vama. Muškarac vašeg života odlučio je krenuti drugim putem. Banka vam je odbila kredit. Išli ste na razgovor za posao koji niste dobili, ili ste dobili otkaz. Popis je zaista dugačak. Odbijanje. Očekivanja su ostala neispunjena. Svi smo se s time susreli, a opet, mnogi se od nas s time vrlo teško nose.

U posljednjih tjedan dana, naišla sam na odbijanje nekoliko puta. No nijedan taj put nisam dopustila da to utječe na mene. Štoviše, svaki put kad sam čula 'ne', pomislila sam u sebi: "Drago mi je da se ova prilika nije ostvarila." Svaki put kada naiđemo na neodobravanje, Svemir nas približava onome što je najbolje za nas. Kada napravite odmak i vjerujete da je sve u vašem životu dio većeg plana, shvatit ćete da je odbijanje zapravo oblik zaštite.

Odbilo me 30 izdavačkih kuća

Prije nego što sam uspjela objaviti svoju prvu knjigu, odbilo me trideset izdavačkih kuća. Ipak, nisam dopustila da me to zaustavi jer sam znala da će moja knjiga biti objavljena kad stigne u prave ruke. Sada mi je drago što nisam odustala.

Mogla sam dopustiti da odbijenice rane moj ego i mogla sam zaključiti da nisam dovoljno dobra. Ili sam mogla vjerovati da za sve postoji pravo vrijeme i mjesto. Izabrala sam drugu opciju.

Najsretniji i najzdraviji ljudi na svijetu uzimaju odbijanje sa zrnom soli, a ovo su neki od primjera:

Oprah Winfrey dobila je otkaz na mjestu voditeljice vijesti nakon što su joj rekli da previše emotivno shvaća priče o kojima izvještava.

Na početku manekenske i glumačke karijere, Marilyn Monroe su predložili da razmisli o karijeri tajnice.

Walt Disney 1919. godine dobio je otkaz u Kansas City Star novinama. Prema riječima njegovog tadašnjeg urednika, "nedostajalo mu je mašte i dobrih ideja".

Nakon nastupa u Nashvilleu na samom početku karijere, menadžer Elvisa Presleya savjetovao mu je da se vrati svojem prijašnjem poslu - vozača kamiona.

Ne dajte se pokolebati, poput Meryl Streep

Odbijanje nije odbijanje. Moguće se naučiti nositi s odbijanjem i ne dopustiti da vas povrijedi te samopouzdano nastaviti naprijed.

Niste odbijeni, nego - preusmjereni

Ako vas odbijanje pogađa, sljedeće tri činjenice mogle bi vas ohrabriti:

Ništa se ne mijenja

Američki pisac Jack Canfield rekao je: "Ništa se ne mijenja kada vas netko odbije." Razmislite o tome: ako vas nisu primili na studij ekonomije, čitav ste život proživjeli bez njega. Isto je kad šef odbije vaš prijedlog i nakon što nikada ne primite telefonski poziv kojem ste se nadali. Nas povrijede očekivanja, ne odbijanje. Lakše ćete se nositi s odbijanjem kada smanjite očekivanja. Zapamtite, kada čujete 'ne' - ništa se ne mijenja.

Odbijanje je zaštita

Svaki put kada čujete 'ne', sjetite se da ste zaštićeni. Postoji bolji plan za vas. Univerzum vas priprema za ono što je najbolje za vas. Možda ste mislili da je određeni posao idealan za vas, ali bi to što ga ipak niste dobili moglo biti najbolje što vam se dogodilo. Vaše buduće ja, tu je da vas vodi. Koliko puta ste bili odbijeni i povrijeđeni, a nedugo nakon toga shvatili da su se stvari zapravo dobro posložile? To će vam se stalno iznova ponavljati, samo morate biti strpljivi i imati povjerenja.

Ili ovo ili nešto bolje

Sjetite se rečenice: "Ili ovo ili nešto bolje", svaki put kada dobijete odbijenicu. Prava čarolija života je u spoznaji da će se dogoditi prava stvar u pravom trenutku. Idealna veza, pravi posao, novac koji vam je potreban... Sve će to doći. Ako do prvog 'da', nekoliko puta čujete 'ne', znajte da je vrijedno truda. Nešto bolje će vam uskoro doći.

Izvor: horoscope.com

Najnovije