Naše poimanje sebe često je razrijeđeno te ne vidimo svu veličinu unutar sebe, upozorava Steve Maraboli, savjetnik za razvoj ljudskih potencijala, motivacijski govornik, autor nekoliko knjiga i tzv. Maraboli metode – psiho-neuro aktualizacije. "Rezultat je toga da mnogi ljudi žive unutar parametara najnižeg dijela svoga života, zaglavljeni u podrumu svojih sposobnosti."

Kad sami sebe vidimo malenima, to iskrivljuje veličinu problema i izazova s kojima se suočavamo, dodaje Maraboli. Lako se zastrašimo i čak još lakše obeshrabrimo ostvariti željeni uspjeh. Pogreške nam se čine konačnima i nepremostivima, a neuspjeh kao znak naše bezvrijednosti. 

"Vidite malena sebe i veliko sve ostalo. Slika o sebi je iskrivljena, a učinkovitost vašega puta opterećena", kaže Maraboli. Ali mi smo odraz veličine i to ne smijemo gubiti iz vida, naglašava. "Bilo je bezbroj izazova za koje ste mislili da su veći od vas, ali, evo, još ste tu. Nisu vas porazili, nisu vas zaustavili...", podsjeća Maraboli i savjetuje da uvijek – a osobito u za nas teškim trenucima – održavamo živima svoje snove, svoje veze, svoju karijeru, svoje ciljeve. Jer, valja upamtiti: "Niste odbačeni, vi ste preusmjereni. Nešto je odgođeno, ali ne i odbijeno. Veći ste nego što i možete zamisliti! (...) Vrijedni ste toga; živite u skladu s tim."

Izvor: stevemaraboli.com