1. Odcijepite se od svijeta

Svakog dana, barem na nekoliko minuta, ugasite mobitel, računalo, televizor... Sjednite, zatvorite oči i samo budite prisutni.

2. Dišite i budite usredotočeni na trenutak

Kada ste usredišteni (centrirani) prisutni ste u trenutku - i tada imate najviše energije i najkreativniji ste. Normalno je da um odluta zamišljajući vašu budućnost na temelju slika iz sadašnjosti ili prošlosti. Dovoljno je da to primijetite i nježno se vratite sadašnjem trenutku.

3. Stvorite novo ja

Može li vas definirati vaša vizija budućnosti umjesto sjećanja iz prošlosti?

Razmislite što želite u životu - uzmite si vremena da odgovorite na to pitanje. Što ćete više razmišljati i kontemplirati o tome, samim time ćete mijenjati svoj mozak - to je prvi korak promjene.

Odlučite i koje ćete emocije njegovati kada ćete razmišljati o svojoj budućnosti. Time učite svoje tijelo kako će se emocionalno osjećati u budućnosti.

4. Mentalno vježbajte stvaranje novog sebe

Tko ćete biti kad ujutro otvorite oči, što ćete raditi, koje ćete odluke morati donijeti, kakve ćete korake poduzeti... Sve to, iznova i iznova, prakticirajte u svom umu.

5. Otpustite starog sebe

Ne možete kročiti u novu budućnost ako se ne odvojite od svoje biologije iz prošlosti.

Odlučite i zapišite koje misli nećete ponijeti u svoju budućnost, primjerice: preteško je, nikad neću uspjeti, što ne valja sa mnom, ja to ne mogu, sutra ću...

Odlučite i zapišite koja ponašanja, radnje i nesvjesne navike morate promijeniti, primjerice, da li se stalno žalite, tražite izgovore, krivce...

Konačno, odlučite koje emocije ne pripadaju vašoj novoj budućnosti. To znači da ako, primjerice, želite biti bogati da ne možete zadržati uvjerenje o oskudici ili ako želite biti zdravi da ne možete u svoju novu budućnost ponijeti strah ili nesigurnost.

Možete naučiti kondicionirati tijelo na vaš novi um. Ako ćete ove korake raditi svaki dan, vaša će nova osobnost početi kreirati vašu novu osobnu stvarnost. Vaša osobnost je ono kako razmišljate, kako se ponašate i kako se osjećate. Promijenite li te stvari, promijenit ćete svoj život.