1. Uživajte u trenutku

Psi se uvijek bave onim što se događa upravo sada, prepoznaju povoljnu priliku i uživaju u trenutku. Moglo bi se reći da odlično prakticiraju čuvenu latinsku izreku carpe diem – iskoristi dan, odnosno: dobro upotrijebi vrijeme, uživaj dok možeš. Stoga ne jadikujte zbog prošlosti i ne strepite zbog budućnosti, nego cijenite ono što vam pruža današnji dan. Slavite dobre trenutke i budite zahvalni na njima.

2. Širite pozitivu

Psi bez zadrške pokazuju osjećaje, velikodušno obasipajući svoje vlasnike pažnjom i ljubavlju – živi podsjetnik da ne škrtarimo na emocijama i osmijesima. Budite otvorena srca, pokažite drugima da vam je stalo do njih, pričinite im radost.

11 prekrasnih citata o psima (i zašto nam toliko znače)

3. Otpustite i oprostite

Psi ne znaju što je licemjerje i lako opraštaju, za razliku od ljudi koji često u sebi zadržavaju i potpiruju ljutnju, zavist, gorčinu... Ne dopustite da vas negativne emocije zarobe, nego ih osvijestite i otpustite.

4. Obraćajte pozornost

Pse zanima što se događa oko njih: znatiželjno osluškuju, njuškaju, promatraju... Iz toga se može izvući pouka da treba češće podići pogled s mobitela, izoštriti vlastita osjetila i sagledati širu sliku svijeta oko sebe.  

Po izrazu lica psi nam prepoznaju raspoloženje

5. Ne uzimajte život preozbiljno

Psi obožavaju igrati se i “ludirati“,  a upravo to može biti opuštajući odmak od svakidašnje rutine i kreativan poticaj za nove ideje. Razigrajte svoj život s više druženja i zabave.