Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako unijeti svjetlost onda kad je nema: LIVE TALK s Ana-Marijom Jagodić Rukavinom

Manjak dnevnog svjetla snažno utječe na naše raspoloženje, emocije i energiju. Kako prevladati jesenski blues, prepustiti se ciklusu prirode i prepoznati potrebe svoga tijela i uma, odgovara magistra kineziologije Ana-Marija Jagodić ...

 Ana Marija jagodić rukavina Izvor: Profimedia/Shutterstock

Probudite 'hormon sreće'

Jesenski blues ili sezonska potištenost karakteristični za ovo doba godine, kada iz sunčanih ulazimo u maglovite i hladne dane, mnogima stvaraju nelagodu, tjeskobu pa u nekim slučajevima izazivaju i depresiju.

Davno su već znanstvenici otkrili da dnevna svjetlost snažno utječe na naš cirkadijalni ritam te na proizvodnju hormona, prije svega na proizvodnju melatonina odgovornog za uredan san i serotonina “hormona sreće” koji je povezan s raspoloženjem, a manifestira se kroz neraspoloženje, manjak energije, gubitak interesa za svakodnevnim aktivnostima i socijalizacijom, buđenju osjećaja krivnje, tuge, očaja, sjete, pretjerivanja u hrani ili pak nedostatku apetita te brojnim drugim psihološko-emotivnim i fizičkim simptomima.

Kako unijeti svjetlost onda kad je nema? Kako si pomoći u ovom sezonskom periodu i u potpunosti se prepustiti ciklusu prirode? Znate li biti jedno s prirodom i prepoznati potrebe svoga tijela i uma? Znate li usmjeriti emocije i živjeti svoj potencijal čak i kad su vanjske okolnosti otežane i kada se osjećaj tuge čini nesavladivim?

Pridružite se LIVE  TALKU na Sensinom Instagram profilu20. studenog 2020. u 19 sati gdje će glavna urednica magazina Sensa, Izabela Vrtar razgovarati s Anom-Marijom Jagodić Rukavinom o balansu fizičkog i mentalnog, tijela i uma te kanaliziranju emocija kroz fizički pokret. Ana-Marija je naša stalna suradnica, magistra kineziologije i inovatorica Body tehnike te autorica knjiga čija tematika se bavi upravo tim temama.

I sami ćete moći postaviti konkretna pitanja i sudjelovati u našem LIVE javljanju i naučiti kako svjetliti uvijek, pa čak i kada to okolnosti ne dopuštaju.

 instagram AnaMarija

instagram AnaMarija
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Na Instagramu zapratite Ana Mariju Jagodić Rukavinu: @anamarijapbs i Sensu: @sensahrvatska

Najnovije