Istinsko osjećanje ljubavi

Ljubav je esencija života - čarobno osjećanje koje nitko stoljećima nije uspio konačno definirati. Ona je nešto uzvišeno, nedokučivo, nepoznato, a tako poznato i potrebno svakom srcu.

Sigurno ste čuli u priču o srodnoj duši - osobi koja je kompatibilna s vašom dušom, koja jedva čeka da je otkrijete i doživite istinsko osjećanje ljubavi.

Svi znamo što je srodna duša, čak iako je još uvijek nismo upoznali. Međutim, postoje razni mitovi o srodnoj duši u koje ne treba vjerovati. Baš ti mitovi mogu nas odvesti na pogrešan put i udaljiti nas od srodne duše.

Evo u kojih 6 mitova o srodnoj duši ne trebate vjerovati:

Mit 1: Vaša srodna duša će vas upotpuniti

Počnimo s tim da prvo niste nepotpuni da biste bili završeni. Vi ste kompletna osoba i nitko osim vas ne može biti odgovoran za to da se osjećate kompletnim. Stalno se pitamo hoćemo li možda ako nađemo tu jednu osobu ponovo biti cijeli, ali u stvarnosti ljubav započinje s vama - u vama. Srodna duša koja dolazi samo će pomoći da ljubav još više razvijate.

Mit 2: Srodna duša je isključivo romantični partner

Postoji pogrešno uvjerenje da srodna duša mora biti romantično povezan s vama. Glavni motiv vaše srodne duše jeste da doda sreću u vašem život i pomogne vam da postanete najbolja verzija sebe. To može biti vaš prijatelj, poznanik, kolega - osoba koja vas potiče da stalno napredujete i rastete.

Mit 3: To je netko tko je potpuno sličan vama

Srodna duša može imati potpuno drugačije stavove od vas. Moguće je da u mnogim stvarima nećete biti suglasni, ali odnos sa srodnom dušom je poseban po tome što se uvijek lako uspostavlja i vraća harmonija, bez obzira na razlike. Njena snaga je u prihvaćanju različitosti i poticaju u razvijanju autentičnosti.

Mit 4: Ne možete odrediti kada ćete sresti svoju srodnu dušu

Susret s njom se događa u pravo vrijeme i na pravom mjestu. Vi ne možete taj proces ubrzati ili usporiti. Jedino što je u vašoj moći jeste da se razvijate emotivno i duhovno dok se ona ne pojavi i da njegujete ljubav u sebi koja je jedan od preduvjeta za svaku drugu ljubav.

Mit 5: Odmah ćete je prepoznati

Moguće je da u početku ne budete svjesni da je pored vas srodna duša. Nećete je  moći odmah prepoznati kao u bajkama ili romantičnim filmovima, ali u jednom trenutku ćete shvatiti da ste je zaista pronašli. Djela su ta koja govore da je prava ljubav pored vas.

Mit 6: U odnosu sa srodnom dušom sve je savršeno

U odnosu sa srodnom dušom nije uvijek sve idealno i savršeno, kao i u svakom drugom odnosu. Međutim, razlika je u tome što se emotivnom odnosu sa srodnom dušom obje strane stalno trude da zajedno napreduju i u tome je zapravo prava tajna savršenstva.