Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne cijeni vaše emocije i još 8 znakova koji pokazuju da je vaš partner veliki manipulator

Žrtve emotivne manipulacije često nisu svjesne da je njihov partner manipulator. Ovo su glavne odlike manipulativnog partnera - provjerite jeste li u vezi s manipulatorom jer ovakvi odnosi ne donose sreću i mir...

 par Izvor: Shutterstock

Veza u kojoj dominira emotivna manipulacija je začarani krug iz kojeg je teško pronaći izlaz, piše Lovesensa. Žrtve emotivne manipulacije često nisu svjesne da je njihov partner manipulator koji im crpi energiju, ugrožava mir i sputava ih da se ostvare u životu.

Otkrivamo 11 znakova koji pokazuju da je vaš partner manipulator:

1. Partner ne vrednujuje vaše emocije

Kada ste ljuti ili uznemireni, manipulativni partner ukazuje vam na to kako preterujete. On ne mari kako se vi trenutno osjećate i ne trudi se ispraviti grešku, već vas ubjeđuje da ste vi izveli pogrešan zaključak.

2. Šutnja kao vid manipulacije

Kada nešto prigovorite partneru ili mu ukažete na njegovu grešku, on se brani šutnjom. Prestaje s vama razgovarati sve dok vi ne popustite i počnete se njemu ispričavati.

3. Nameće vam osjećaj krivnje

Ako manipulativni partner napravi nešto za vas, a vi naredni put odbijete napraviti nešto za njega, potrudit će se da vam nametne osjećaj krivnje. Manipulator sve što radi želi iskoristiti protiv vas i u svoju korist.

4. Govori jedno, radi drugo

Partner s dušom manipultora obožava vas utješiti riječima, ali radit će potpuno drugačije od onoga što je obećao. Nevjerovatno su šarmantni i snalažljivi i uvijek će vam uspjeti "prodati" slatku priču.

5. Koriste vašu slabost

U konfliktu vam uvijek dopuštaju da govorite prvi kako bi kasnije vaše slabe točke i nestabilne argumente iskoristili kao oružje protiv vas. Na ovaj vam način pokazuju da niste u pravu i da se trebate povuči.

6. Brzo se ljuti i ne daje šansu da mu bilo što objasnite

Kada ste u vezi s nekim tko se igra vašim emocijama, očekujte nagle promjene raspoloženja. Moguće je da će odjednom biti ljut, uznemiren ili neraspoložen. Kao dim koji se odbija od ogledalo, tako i vaša objašnjenja neće dopirati do manipulativnog partnera.

7. Sitne laži su mu omiljeni hobi

Iskren odnos s manipulativnim partnerom često je nemoguća misija. On neće govoriti krupne laži, ali će u svojim pričama mijenjati situacije i okolnosti, služit će se iskrivljenom istinom u svoju korist.

8. Manipulativni partner je vječita žrtva

Kada okrivite partnera za nešto ili mu ukažete na njegove loše strane, on će se vrlo brzo prebaciti u ulogu žrtve. Nemojte se začuditi ako se iz ugrožene strane pretvorite u glavnog negativca.

9. Stalno mu pružate nove šanse, ali on se ne mijenja

Raskid s manipulativnim partnerom vrlo je težak. Kada ga pokušate ostaviti, on će pronaći način kako da omekša vaše srce i uvijek će obećavati da će se uskoro promijeniti. Svaka šansa koju mu date zahtijeva novu promjenu, ali do te promjene nikada ne dolazi.

Često je teško napraviti odluku da s osobom koja vam je do nedavno bila centar svijeta prekinete komunikaciju, ali to je ponekad neophodno.

Uglavnom je nemoguće održati stabilnu vezu s manipulatorom, potrebno je puno truda, odricanja, zalaganja. Ako ste umorni od ove ljubavne borbe, najbolje je da spakirate uspomene u kofer sjećanja i nastavite novim, nekim boljim putem prave ljubavi.

Ne zaboravite, ljubav nije patnja!