Garancija sretnog braka

Skloni smo savjete za sretan brak tražiti od prijatelja, često mislimo da najbolje znamo, a upadamo u konflikte i probleme guramo pod tepih sve dok se jednom toksičan odnos ne okonča. Tajna sretne veze, zdrave ljubavi i obitelji postiže se samo ako oba partnera ravnopravno rade na sebi, svom emocionalnom i mentalnom zdravlju.

Psiholog Mihail Labkovski otkriva da tajna sretnog obiteljskog života i braka ovisi samo o jednoj stvari, a to se odnosi na oba partnera: "Garancija sretnog obiteljskog života, braka i seksa s jednim partnerom je samo u jednoj stvari - u stabilnoj psihi. Kada osoba ima stabilnu psihu, može živjeti s jednim partnerom cijeli život. I voljeti samo njega."

Ne skrivajte probleme

Kada se pojave problemi u braku, mnogi ljudi ih ignoriraju, smatraju ih prolaznim, ali što se više skrivaju, oni u većem obliku isplivaju na površinu. Mihail Labkovski ističe: "Žena nikada ne bi smjela tolerirati stvari koje joj se ne sviđaju. Trebala bi odmah pričati o tome, a ako se muškarac ne promjeni, s njim bi se trebalo rastati."

Pričajte o stvarima koje vam smetaju, zajedno mijenjajte jedno drugo, ali ne tako da izgubite sebe, već da se međusobno potičete na razvoj i pozitivne promjene. Ne plašite se potražite pomoć i njegujte svoju mentalnu higijenu. Ali, najvažnije je da svakodnevno njegujete zdravu ljubav prema samome sebi.