Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAŠ ŽIVOT SASTOJI SE OD 7 CIKLUSA: Saznajte u kojem se trenutno nalazite i što vam donosi! 

Ciklus našeg života mijenja se svakih 7 godina i donosi nove izazove sudbine - otkrijte u kojem ciklusu života ste sada!

 Ciklusi života mijenjaju se svakih 7 godina Izvor: Shutterstock

Kao što postoje godišnja doba, odnosno promjene ciklusa u prirodi, tako postoje ciklusi godina u našem životu, a svaki od njih predstavlja novu životnu fazu koja nam donosi nova iznenađenja sudbine. Svakih 7 godina dolazi do nove životne faze, a potrebno je 70 godina da se taj ciklus zatvori. Ovaj životni put može se podijeliti na 10 dijelova.

1. ciklus (0-7 godina)

Prvih sedam godina života dijete je potpuno usredotočeno na sebe. Cijeli svijet se vrti oko njega jer njegova obitelj čini sve da mu udovolji. U ovom periodu života potrebno je puno ljubavi, brige i pažnje, u suprotnom se kasnije tijekom odrastanja mogu pojaviti posljedice.

2. ciklus (7-14 godina)

Poslije sedam godina dijete prestaje se koncentrirati samo na sebe i počinje se zanimati za svijet oko sebe. Postavlja razna pitanja, stvara dublje odnose s ljudima i svijetom oko sebe te se fokusira na svoje aktivnosti. U ovoj fazi života najviše se uči kako svijet funkcionira u svim aspektima.

3. ciklus (14-21 godina)

Razdoblje nakon 14. godine je onaj u kojem se javlja interes za suprotni spol, ali se i prvi put donose i veće odluke. Bira se životni put, kao i buduće zanimanje. U periodu adolescencije dječaci i djevojčice maštaju o ljubavi i razvija se svijest o seksualnosti. Prelazi se u zreliju fazu života.

4. ciklus (21-28 godina)

U ovom životnom dobu ljudi se najčešće posvećuju karijeri i usmjeravaju pažnju na svoje ambicije. Fokusiraju se na stjecanje materijalnih stvari i razvoj karijere. Bore se da steknu nešto, izađu iz roditeljskog gnijezda i posvete se svojoj životnoj misiji.

5. ciklus (28-35 godina)

U dvadeset osmoj godini shvaćamo da ne možemo dobiti sve što želimo. Shvaćamo da postoje želje koje se ne mogu ispuniti, pa počinjemo sanjati o drugim stvarima. Počinjemo težiti udobnosti i stabilnosti umjesto da u neprestanoj utrci s vremenom i ciljevima. Počinjemo štedjeti novac, razmišljamo o kupovini kuće, osnivanju obitelji... 

6. ciklus (35-42 godine)

U trideset petoj naša energija dostiže vrhunac. Prošli smo pola svoj životnog kruga i od tog trenutka ulazimo u zrelu fazu. Počinjemo se više fokusirati na duhovno, emotivni razvoj i nešto više od materijalnih stvari. Isključujemo one stvari koje mogu poremetiti naš način života i počinjemo se pridržavati duhovnih stvari, onoga što nas raduje i što nam donosi mir. Prestajemo se plašiti pravila i odbacujemo mračne sjenke iz prošlosti.