Poznato je da je Oprah velika ljubiteljica i zagovarateljica čitanja. Osnovala je svoj čitateljski klub - Oprah’s Book Club koji od 1996. godine „odabire knjige koje potiču razgovore, donose prosvjetljenje, pomažu u lansiranju novih autora i ponovno nas upoznavaju s već istaknutima“, piše Oprah daily. U nastavku, donosimo vam neke naslove koje je sama Oprah odabrala, pročitala i preporučila tijekom ove godine.

Nova zemlja: Osvješćivanje životne svrhe – Eckart Tolle

Ova knjiga, zajedno s prethodnom uspješnicom istoimenog autora „Moć sadašnjeg trenutka“, smatra se jednom od najutjecajnijih duhovnih knjiga ovog doba.

Jedna od najvažnijih knjiga našeg vremena", poručuje Oprah.

Ubiti pticu rugalicu - Harper Lee

Klasik američke književnosti u kojem iz perspektive djevojčice Scout pratimo priču o odrastanju i diskriminaciji crnaca na američkom Jugu 30-ih godina prošlog stoljeća. Ujedno je to i prekrasna priča koja slavi i vrednuje mnoge univerzalne vrijednosti poput ljubavi, pravde, hrabrosti i prijateljstva.

Sjećam se da sam ju započela i samo proždirala, nisam se je mogla zasititi jer sam se zaljubila u Scout.

Sto godina samoće – Gabriel Garcia Marquez

Roman koji je glavni razlog zašto je Garcia Marquez dobio nagradu Švedske akademije za književnost godine 1982. Radnja ovog romana, kojemu je prišivena oznaka magičnog realizma, u biti prikazuje život u Latinskoj Americi – o obiteljima, odrastanju, zaljubljivanju, ratovima i svim promjenama koje su je zadesile tijekom prošlih stoljeća.

Sparno, gusto i senzualno poput džungle koja okružuje nadrealni grad Macondo!"

Ljubav u doba kolere - Gabriel Garcia Marquez

Još jedan veličanstveni roman ovog kolumbijskog pisca u kojem pratimo sentimentalnu, tragičnu, poetičnu, ali i veoma neobičnu i pomalo humorističnu ljubavnu priču.

Jedna od najvećih ljubavnih priča koje sam ikada pročitala.

Istočno od raja – John Steinbeck

Smješten u bogatu dolinu rijeke Salinas u Kaliforniji, ovaj snažan i brutalan roman prati isprepletene sudbine dviju obitelji Trask i Hamilton - čiji naraštaji bespomoćno iznova ponavljaju pogreške iz Adama i Eve i otrovno suparništvo Kaina i Abela.

Toliko je bogata i puna drame da nećete moći dovoljno brzo listati stranice!", tvrdi Oprah.

Stupovi zemlje – Ken Follett

U ovoj epskoj priči smještenoj u srednjovjekovno doba Engleske pratimo Toma Graditelja kako sa svojom obitelji luta zemljom u potrazi za poslom koji bi ostvario san što ga sanja cijeli život – san o gradnji katedrale.

Nitko tko to pročita - ne gleda isto na crkvu ili katedralu."

Olive, iznova – Elizabeth Strout

Ovaj roman, nastavak priče o nemogućoj, nezaboravnoj Olive Kitteridge iz malog obalnog gradića Crosby koja usvaja velike životne lekcije, nova je uspješnica Elizabeth Strout, dobitnice Pulitzerove nagrade za književnost.

Zaljubila sam se u Olive - ne unatoč njezinim manama, već zbog njih

Solomonova pjesma – Toni Morrison

Roman crne spisateljice Toni Morrison, za kojeg je dobila Nobelovu nagradu za književnost - suvremena je priča o odrastanju i sazrijevanju crnog dječaka Macona Pokojnog koji traga za tajnom obiteljskog podrijetla.

Ispunjava me divljenjem i strahopoštovanjem.“