Kako siješ, tako ćeš i žeti - sigurno ste čuli za ovu izreku koja se ne odnosi samo na veze i odnose koje kreirate s drugima, već i kako se ponašate prema sebi, svojoj duši, biću, postupcima i emocijama. Baš o ovoj izreci govorila je voditeljica Oprah Winfrey za svoj YouTube kanal i otkrila kakve plodove ćemo dobiti u životu ako posadimo sjeme pozitive.

"Izreka - kako siješ, tako ćeš i žeti - upozorava da se sve negativnosti koje iznosite i emitirate prema drugima uvijek vraćaju vama. Ali druga strana ove tvrdnje, na koju se rijetko fokusiramo, jest da će sadnja sjemena pozitive učiniti da vaš život procvjeta. Ova stara izreka ne odnosi se samo na to kako se ponašate prema drugim ljudima, već i na to kako se ponašate prema sebi. Čvrsto vjerujem da na što god da se fokusirate - raste. To se posebno odnosi na misli i osjećaje koje imate prema sebi, a potom i prema drugima", objasnila je Oprah.

S ovim tumačenjem može se poistovjetiti i poznata izreka - kakve su ti misli, takav ti je život. Oprah ističe, kada razmišljamo negativno, samo se vrtimo u krug, prepuštamo se negativnosti i zarobljeni smo u vrtlogu samokritike, a negativne se emocije u nama samo gomilaju. Stoga ona predlaže da svaki put kada razmišljate o sebi negativno, zapišete na papir situaciju kada ste bili ponosni na sebe.

"Uložite napor da posadite više sjemena pozitive u svom životu i bit ćete iznenađeni koliko brzo će vaše obilje blagoslova početi rasti", zaključila je Oprah Winfrey.

Ovo se ne može dogoditi preko noći, ali danas odlučite zasaditi svoje sjeme pozitivnosti, zalijevajte ga strpljivo vjerom, ljubavlju i nadom i ubrzo ćete dobiti plodove uspjeha i sreće.