Kada na njih gledamo iz pozicije iskustva, 20-e su apsolutno čarobne godine - kasnije nam je već jasno kako je to bio tek period pripreme za život i uglavnom doba potpune neopterećenosti pravim brigama i problemima. Ipak, u 20-ima toga nismo bili potpuno svjesni. Za mnoge od nas to su i godine traženja vlastitog životnog puta, a to je sve, samo ne jednostavan zadatak.

Dakle, u 20-ima se tražimo, tražimo i tražimo... ponekad se čak ni do kraja desetljeća ne nađemo, ali barem u periodu ponovnog traženja znamo kroz koje ćemo sve izazove kasnije ponovno prolaziti. Te su godine posebne baš zbog toga što tijekom njih itekako smijemo griješiti, popravljati, kretati ispočetka ili iz nekog sasvim drugog smjera... One nas uče da sebe moramo staviti na prvo mjesto jer nema potpunog zadovoljstva bez osobnog ispunjenja i otkrivenja. Pa, ako ste još uvijek u 20-ima, slobodno se opustite i uživajte u kreiranju vlastitoga puta - puta osobnog razvoja.

Ako ste u 20-ima, ne zaboravite...

 • Sanjati
  Sanjarenje je neiscrpan izvor inspiracije i motivacije, a 20-e su godine kada je važno vjerovati da je sve moguće – izaberite nešto što jako želite, i napravite sve da se to i ostvari. Ne žurite se, vremena je sasvim dovoljno za sve.
 • Zauzeti se za sebe
  Zauzimanje za sebe u 20-ima postavlja siguran temelj za uspjeh i samopouzdanje u budućnosti. Kada se borite za sebe i ostvarenje vlastitih ciljeva, otvarate vrata novim prilikama i razvijate osobnost na optimalan način. 
 • Još jednom pokušati
  Jeste li zadovoljni putem kojim ste krenuli? Mislite li da ste se trebali odlučiti za neku sasvim drugu opciju? Sada je pravi trenutak da to otkrijete – usudite se još jednom pokušati izabrati najbolju opciju za sebe. 
 • Zavoljeti se
  Samo čovjek koji voli i poštuje samoga sebe, može pronaći dovoljnu količinu ljubavi za podijeliti je drugima. Ovo je vrijeme kada trebate biti zaljubljeni u sebe, svoja razmišljanja i odluke. Napravite sve da opravdate najveću ljubav koju možete ponuditi svijetu – onu prema sebi.
 • Prihvatiti ponuđenu mudrost
  I za kraj, pitajte iskusnije za savjet i prihvatite mudrost koja vam je ponuđena. To nikako ne znači da se netko upliće u vaš život, nego da s vama želi podijeliti saznanja koja se akumuliraju godinama.

Sada ste poput malenog ptića koji će prvi puta napustiti roditeljsko gnijezdo i poletjeti smjerom koji sam odabere u neke sasvim nove visine. Pripremite se za put ispunjenja koji vam donose 20-e!