1. Stvorite jutarnji ritual koji vas veseli

Ili samo kopirajte onaj Louisin provjereni. Nije teško i ne uzima mnogo vremena. Ona već u krevetu sebi šapne: Danas je baš dobar dan. Danas će biti odličan dan. Zatim ustane i zahvali svome tijelu što je dobro služi i napravi vježbe istezanja. Nakon toga izgovori afirmacije poput: Danas kreiram predivan dan i predivnu budućnost. Na taj se način u svega nekoliko minuta usmjeri na pozitivan ishod, zahvali i da sebi ohrabrenje za dan pred njom.

louise hay
Profimedia louise hay
2. Smislite afirmaciju za svaku jutarnju aktivnost

Dok doručkujete, dok perete zube, dok se odijevate, dok pijete jutarnju kavu, dok se vozite na posao... Svaku radnju koju ponavljate baš svaki dan neka prati jedna afirmacija (npr. Ja sam magnet za prekrasne stvari. Svaki dan mi donosi nove prilike. Danas ću se puno smijati. Vidim ljepotu u svemu. Ja sam snažan i zdrav. Volim i voljen sam...). Vi ćete sami najbolje osjetitikoja vam rečenica najviše odgovara.

3. Pozitivna jutarnja meditacija

Zamislite da stojite u hodniku svog života. Iza vas su mnoga zatvorena vrata. Vrata koja predstavljaju stvari na koje više ne mislite i koje više ne izgovarate, iskustva koja više nemate. Ispred vas je hodnik kojem se ne vidi kraj. Primjećujete samo brojna vrata. Vrata novih iskustava.

Zamislite kako hodate i otvarate vrata najljepših iskustava – sreće, mira, ozdravljenja, blagostanja, ljubavi. Vrata razumijevanja, suosjećanja, oprosta. Vrata slobode. Vrata samopouzdanja i neizmjerne ljubavi prema sebi. Sva su ona ispred vas. Koja ćete prva otvoriti?

Vjerujte svome unutarnjem vodiču koji vas vodi prema onim iskustvima koja su za vas najbolja i koja omogućavaju napredak. Bez obzira na to koja se vrata otvore ili zatvore, ne zaboravite da ste uvijek sigurni.