Najučinkovitija metoda za učenje ljubavi prema sebi

Mnogo ste puta mogli pročitati koliko je snažna moć afirmacija, pozitivnih izjava koje izgovaramo naglas ili u sebi. One podižu samopouzdanje i pomažu nam da prihvatimo sebe upravo takvima kakvi jesmo. No rad sa zrcalom Louise Hay naziva najučinkovitijom metodom za učenje ljubavi prema sebi, a ljude podučava ovoj metodi jednako dugo koliko ih podučava i afirmacijama.

Rad sa zrcalom pomaže nam da naučimo voljeti sebe i doživjeti svijet kao siguran i pun ljubavi.

Što su afirmacije?

Jednostavno rečeno, afirmacija je sve što kažete ili pomislite. Svaki razgovor sa samom sobom, dijalog u vašoj glavi - bujica je afirmacija. Afirmacije su poruke koje šaljemo svojoj podsvijesti a one određuju naše navike razmišljanja i ponašanja.

Moć afirmacija

Pozitivne afirmacije usađuju u našu podsvijest iscjeljujuće misli i ideje koje potiču razvoj samopouzdanja i vjerovanja u sebe te stvaraju miran um i unutarnju sreću.

Rad sa zrcalom

Najmoćnije afirmacije su one koje izgovarmo naglas stojeći ispred zrcala.

Zrcalo reflektira osjećaje koje gajite prema sebi. Ono vas osvještava čemu se odupirete i gdje ste otvoreni. Jasno vam pokazuje koje misli trebate promijeniti želite li imati radostan i ispunjen život.

Kada naučite raditi sa zrcalom, postat ćete svjesniji riječi koje izgovarate i stvari koje činite. Naučit ćete se brinuti o sebi na dubljoj razini nego što ste to prije činili.

Kada vam se u životu dogodi nešto dobro, možete prići ogledalu i reći: “Hvala ti, hvala. To je odlično! Hvala ti što si to učinila“. Ako vam se dogodi nešto loše, možete prići ogledalu i reći: ”Sve je u redu, volim te. Ovo što se upravo dogodilo će proći, ali ja te volim i ta je ljubav vječna.“

Većini nas u početku je teško stati nasuprot ogledala i suočiti se sa sobom, stoga je to proces. S vremenom ćete postati manje kritični, a rad će se pretvoriti u igru. Uskoro će vam ogledalo postati partner i dragi prijatelj, a ne neprijatelj.

21 dan za sjeme

Za početak, ovu metodu možete prakticirati 21 dan u kontinuitetu, predlaže Louise. Možda se pitate zašto baš 21 dan? Je li moguće promijeniti život u samo tri tjedna?

Možda ne potpuno, ali je moguće posaditi sjeme. Nastavak rada sa zrcalom pretvara to sjeme u nove, zdrave navike uma koje otvaraju vrata sretnijem i ispunjenijem životu.

Rad s ogledalom jedan je od najljepših darova koji možete darovati sebi. Potrebna je tek sekunda da izgovorite: “Bok, draga!“ ili “Izgledaš lijepo“ ili “Nije li ovo zabavno?“ Jako je važno slati si pozitivne poruke svakoga dana.

Što ćete više koristiti ogledalo za komplimentiranje i podupiranje sebe, to će vaša veza sa sobom postati dublja i ugodnija.