Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Što o životu možemo naučiti od mrkve, jaja i zrna kave

Nakon uspješne dvadesetogodišnje odvjetničke karijere, Michael Josephson osnovao je Centar za promicanje etike i edukaciju razumijevanja vlastite ličnosti posebice namijenjenu mladim osobama. Napisao je više od deset knjiga i raznih ...

 žena sreća mrkva Izvor: Shutterstock

Budimo realni. Bolna trauma ili tragedija poput bolesti, ozljede, smrti voljene osobe, gubitka posla ili prekida veze do koje vam je stalo - neizbježne su. No trebate se zapitati: Hoće li ove nedaće utjecati na moju sposobnost da budem sretna ili će mi pomoći da postanem snažnija i sposobnija živjeti smisleno i ispunjeno?

Kako se nositi s nedaćama

Razmislite koliko različito ekstremna nevolja kao što je kuhanje utječe na mrkvu, jaja i mljevena zrna kave. Baš poput mrkve, nedaća nas može smekšati. Iz teške situacije možemo izaći fleksibilniji, puni razumijevanja, suosjećanja i zahvalnosti ili možemo dopustiti da nam slome duh i pretvore nas u slabiće.

Poput jaja, vrela voda može nas učiniti tvrđima, jačima, otpornijima i mudrijima ili možemo postati cinični, pesimistični, bezdušni i nedostupni.

I poput zrna kave, možemo se dobrovoljno pretvoriti u nešto bolje ili se možemo u potpunosti izgubiti.

Ne možemo utjecati na ono što će nam se dogoditi, ali možemo odlučiti kako ćemo reagirati i prihvatiti to što nam se dogodilo. Prvi korak da pretvorimo nedaću u prednost jest da izađemo što prije iz vruće vode. Nemojte razmišljati o katastrofi. Tugujte, ali nastavite dalje. Nemojte definirati svoj život po neuspjesima.

Drugi korak, prisilite se nastaviti prema naprijed. Izvucite na površinu svoju unutarnju snagu, okrenite se ljudima koji vas vole i vjerujte da svoj život možete pretvoriti u nešto puno bolje. Vizualizirajte život s većim smislom, ispunjen ljudima i očekivanjima koji će vam pomoći da budete sretniji.

Izvor: whatwillmatter.com

Najnovije