Želite li biti uspješniji? Tek jednu stvar morate prestati raditi kako bi vam sve krenulo od ruke

Postoje mudre spoznaje koje je ponekad dobro izvući iz prošlosti. Ona je ta koja nudi saznanja i iskustva drugih, kako ih sami više ne biste ponavljali. Jedna takva, sasvim obična spoznaja toliko je snažna da može zauvijek promijeniti život i pomoći vam ostvariti uspjeh

Shutterstock

U vrijeme opterećenosti informacijama odgovore valja tražiti u starim mudrim promišljanjima, koja s razlogom ostaju vrijedna i danas. Jedno od njih temelj je za ostvarivanje uspjeha, toliko jednostavan kako misaono tako i za ostvarivanje. Riječ je o filozofiji koja nosi i dublju poruku; onu kojom se ostvaruje unutarnji mir, usredotočenost i snaga potrebna za realizaciju ciljeva.

Naši stari vjerovali su kako upravo te težnje valja sačuvati za sebe i njegovati ih sve dok ne dođe vrijeme njihova formiranja i početka ostvarivanja. Tajna je bila upravo u tišini i posvećenosti sebi. Zadržati planove koje kujemo za sebe, znali osloboditi se pritiska očekivanja drugih.

Poznato je kako društvo nameće vlastite stavove i očekivanja, a ako se niste u stanju odmaknuti od njih i posvetiti sebi tada to može biti prevelik teret i način kočenja vašeg napretka. Ako ciljeve pak ne dijelite s drugima dajete si slobodu razvijati si vlastitim tempom, bez straha od kritike ili osude. Taj je segment pak prvenstveno važan u ranim fazama izgrađivanja ciljeva i planova jer su tada ideje još krhke i potrebna im je stabilnost te mir i vrijeme.

Ovaj način razmišljanja nudi i priliku za jačanje koncentracije jer ako se ne bavite mišljenjima drugih, imate priliku u potpunosti se posvetiti onome što vas zaokuplja i istražiti sve segmente te teme. Postajete produktivniji jer nitko vas dodatno ne ometa, a svaki vaš korak tada vas vodi bliže cilju. Vaša se energija ne rasipa na nevažne situacije niti analize događaja koji vam sada nisu prioritet.

Otvarate si prostora pokušati pa čak i osjetiti neuspjeh, ali on vas vodi ka novim rješenjima i iznenadnim otkrićima. Mnoge situacije zahtijevaju prilagodbu i jedinstven način reagiranja. Spontanost nudi priliku za nove pojave iz kojih tek nešto treba naučiti, a tek potom i primijeniti. Bez upletanja drugih, slobodni ste činiti upravo to bez straha od pogreške.

U konačnici, svatko posjeduje određenu količinu energije koju valja usmjeriti. Ako se previše usredotočujete na pričanje o nečemu, a premalo na realizaciju, nije li to kontra-produktivno? Usmjerite ju stoga na ostvarivanje vaših snova, a ne rasipajte na ono što ne može i neće donijeti rezultate.

 Izvor: Sensa.mondo.rs