Za mladolikost
Želite li potaknuti proizvodnju kolagena, koji poboljšava stanično tkivo, jedite hranu bogatu mineralima i proteinima. Magnezij je važan u proizvodnji kolagena, pronađite ga u špinatu, bademima ili avokadu. Željezo stimulira proizvodnju kolagena, a ima ga u tofuu, cjelovitim žitaricama i višnjama. Aminokiseline, također važne za tvorbu kolagena, sadržava janjetina, govedina, piletina, svinjetina, škampi, kupus, svježi sir. Cink, koji potpomaže proizvodnju elastičnog tkiva, unijet ćete u organizam jedete li janjetinu ili govedinu te školjke, leću i jaja.
Za mekoću i gipkost
Esencijalne masne kiseline održavaju kožu mekom i gipkom te njeguju i regeneriraju površinski sloj kože. U prehranu uvrstite alfa-linoleičnu kiselinu koja sprečava isušivanje kože. Izvori alfa-linoleične kiseline su tofu, soja, maslinovo ulje, lanene sjemenke. Uz to, potreban je dovoljan unos omega-3 masnih kiselina koje ćete naći u lososu, sardinama, bademima i orasima.
Jedite redovito
Kada satima ne jedete, razina šećera u krvi opada, a onda kada napokon nešto pojedete, šećer u krvi se naglo podiže i napada kolagen i elastin. Zato svaka tri sata pojedite užinu koja sadržava vlakna i proteine te zdrave masne kiseline, a smanjite unos šećera, soli, ugljikohidrata i masnoća.