Znoj sam po sebi nema mirisa, ali će se on svakako osjetiti u dodiru s kožom na kojoj se nalazi prevelika količina bakterija. Nanošenje dezodoransa ili nekih drugih mirisnih preparata samo će odmoći, jer će dodatno začepiti pore naše kože, a osnovni uzrok neće biti riješen.

Da bismo se riješili neugodnog mirisa, odnosno bakterija ispod pazuha, to područje nije dovoljno samo redovito tuširati odnosno prati, već se preporuča prati ga s frotirom ili drugim, neznatno grubljim materijalom koji će sa kože ukloniti bakterije. Ne treba koristiti agresivna sredstva za pranje, bit će dovoljan, dapače jako efikasan, i jabučni ocat, koji djeluje protubakterijski i antigljivično, čiji će miris nestati vrlo brzo, a dezinficirat će pazuhe bolje od bilo kojeg dezodoransa.

Na tako oprana pazuha ujutro, prije oblačenja, umjesto umjetnih mirisa nanijeti možemo pastu koju smo sami napravili od sode bikarbone, nekoliko kapi eteričnog ulja po želji i malo vode. Soda bikarbona također osvježava kožu te sprečava stvaranje novih bakterija koje će uzrokovati neugodne mirise.