Cimet umjesto slatkiša
Znamo da slatkiši i zaslađena hrana nisu prijatelji organizma, ali što da radimo kad se zaista zaželimo slatkog? Uvedite u prehranu cimet i riješite problem! Cimet povećava glukozu, čime regulira razinu šećera u krvi (i smanjuje vjerojatnost „tješenja“ bezbrojnim rebrima čokolade).
Dok odgađa dojam „praznog želuca“ i osjećaja gladi, utječe na antioksidantivnu obranu organizma smanjujući razorni učinak slobodnih radikala, osnovnih uzročnika bora.
Dovoljno je da cimetom začinite svoju jutarnju porciju žitarica, pospete ga po svom ručku (čak i po varivu) ili ga dodate kavi.
Poželjna masna hrana
Nakon 30-godišnjeg ispiranja mozga tvrdnjama da su (sve) masti loše, krajnji je čas da u 21. stoljeću poslušamo glas razuma (i znanosti). Masti su sastavni dio svake zdrave prehrane jer, između ostalog, kožu čine mladenački napetom i elastičnom. Naravno, izbjegavajte zasićena biljna ulja poput suncokretova jer su nestabilna i mogu uzrokovati upalne procese.
Čemu žurba?
Svaki obrok sažvačite u miru. U protivnom, halapljivim i brzim proždiranjem nagutat ćete se zraka (poput bebe) i napuhnuti crijeva. Ni u prenesenom ni u doslovnom smislu, nitko nije obožavatelj ničije nadutosti, zar ne?
Izvor: Elle.hr