Victoria Beckham otkrila je što pije svako jutro kako bi zadržala vitku liniju: Njezin trik izaziva podijeljene reakcije

Modna dizajnerica i pjevačica Victoria Beckham (50) pravi je simbol žene koja uvijek izgleda fit, a evo koja je njezina tajna

Shutterstock

Victoria Beckham (50) uvijek izgleda besprijekorno, a na njezinoj vitkoj liniji mnogi bi joj pozavidjeli - unatoč zahtjevnim profesionalnim obavezama i obiteljskim odgovornostima, Victoria uvijek pronalazi vrijeme za brigu o svom tijelu i zdravlju. Mnogi se pitaju kako uspijeva održavati tako fit izgled i koja je tajna njezine figure, a nedavno je otkrila što pije svako jutro, piše The Sun.

Otkrila je da svaki dan počinje s dvije žlice jabučnog octa na prazan želudac, a njezin je trik izazvao podijeljene reakcije. Neki kažu kako ovaj napitak može pomoći probavi, riješiti se lošeg zadaha i ukloniti mrlje sa zuba, ali i da pijenje jabučnog octa na prazan želudac rezulira oštećenjem tkiva. 

Važno je napomenuti da jabučni ocat treba konzumirati razrijeđen u vodi kako bi se izbjegle iritacije grla i želuca. Preporučena doza obično je jedna do dvije žlice octa pomiješane s čašom vode. Također, uvijek je najbolje konzultirati se s liječnikom prije nego što započnete s novim zdravstvenim režimom, posebno ako imate zdravstvene probleme ili uzimate lijekove.

U svakom slučaju, pijenje jabučnog octa postalo je popularan trend među onima koji traže prirodne načine za poboljšanje zdravlja. Iako nije zamjena za uravnoteženu prehranu i zdrav način života, postoje potencijalne zdravstvene koristi povezane s ovom praksom. Ovo su neke od mogućih prednosti:

  • Poboljšava probavu: Jabučni ocat može stimulirati proizvodnju želučane kiseline, što pomaže u boljoj probavi hrane i apsorpciji hranjivih tvari.
  • Regulira razinu šećera u krvi: Nekoliko studija sugerira da konzumacija jabučnog octa može pomoći u stabilizaciji razine šećera u krvi.
  • Potiče mršavljenje: Jabučni ocat može smanjiti apetit i povećati osjećaj sitosti, što dovodi do smanjenja unosa kalorija i, posljedično, gubitka kilograma.
  • Detoksikacija tijela: Zbog svojih antibakterijskih svojstava, jabučni ocat može pomoći u eliminaciji štetnih bakterija iz probavnog sustava, čime se poboljšava opće zdravlje i detoksikacija organizma.
  • Poboljšava zdravlje kože: Pijenje jabučnog octa može pomoći u održavanju ravnoteže pH kože, što rezultira zdravijim i čišćim tenom.

Naravno, pijenje jabučnog octa nije jedino što Victoria prakticira kako bi očuvala vitku liniju. Poznato je da za doručak uživa u organskim žitaricama, bobičastom voću i nezaslađenom bademovom mlijeku. Na zdravu prehranu ne zaboravlja čak ni kada je na odmoru. Često jede ribu, kao što su tuna ili losos, a ponekad se počasti atlantskim crnim bakalarom. Ne zaboravlja na unos povrća pa tako jede zelenu lisnatu salatu i rotkvice s limunovim sokom uz tostirani edamame grah. Za međuobrok kombinira porcije voća sa sjemenkama što je poprilično zdrava opcija.