Let it flow

Još samo kratko, još samo nekoliko koraka i tu si – ponavljam si dok u vrtlogu poslovnih, obiteljskih i društvenih obaveza koje se baš svake godine naguraju krajem svibnja i u lipnju pokušavam umiriti i utješiti sebe da će uskoro biti bolje. Čini li se i vama da je baš u ovo doba godine odmor tako blizu, a nikada nam se nije činio daljim? Znate li onaj osjećaj da ste tu, ali vas zapravo nema? Prepoznajete li one doživljaje koje ne stižete upiti, proraditi i otpustiti, a svaki bi trebao biti vrijedan vašeg vremena da ga „ispratite“ do kraja? I tako zapletena u osjećaje moranja i odgovornosti, svake godine negdje u ovo vrijeme padnem u zamku vrtnje u krug između želja, obaveza i očekivanja. Za mene je prva pomoć u ovoj situaciji osvještavanje univerzalne istine života - možda nemam moć da očekivanja i obaveze nestanu, ali imam moć svjesno odlučiti da na njih ne reagiram strasno i stresno. Da biram biti proaktivna, a ne reaktivna. Da odijelim važno od onoga što može čekati. Da se prisjetim sličnih iskustava zbog kojih svijet nije propao te da ulaskom u flow kreacije i onaj najsnažniji vrlog može postati zabava i jedinstveni ples života.

Izabela Vrtar.jpg
Robert Gašpert Izabela Vrtar, glavna urednica Sense

Baš takav život u flowu slavit ćemo zajedno 5. lipnja na Sensa wellbeing danu u Parku Maksimir u Zagrebu. Veseli me druženje s vama, našim dragim čitateljima, i svim zaljubljenicima u rad na sebi na našem tradicionalnom druženju koje uključuje predavanja za osobni razvoj, satove vježbanja, gostovanja renomiranih autora, aromaterapijske radionice, satove relaksacije i disanja te isprobavanje noviteta iz svijeta zdrave prehrane, prirodne ljepote i zdravlja. Za vas i ove godine donosimo sadržaj za život kakav vrijedi živjeti, a informacije o programu i satnicama predavanja potražite ovdje. Nadam se da se družimo i ove godine i da ćemo zajedno proslaviti život na najljepši mogući način – u prirodi, u društvu ljudi dobre energije i u učenju kako biti opušten i autentično svoj na svim životnim poljima!

U novom broju Sense čitajte:

U pozadini legendarne knjige ‘Veronika je odlučila umrijeti’ traumatično je iskustvo pisca Paula Coelha kojeg je, zbog umjetnosti i želje da ona postane njegov put, obitelj odbacila i u mladosti slala u psihijatrijsku bolnicu ‘na liječenje’. Uslijedio je težak put prihvaćanja da je drugačiji od drugih i svjesnosti da taj dar (ipak) vrijedi okrenuti prema svijetu. To iskustvo Coelho opisuje u zapisu koji ekskluzivno objavljujemo u Hrvatskoj, a koji je originalno objavljen u The Sunday Telegraphu.

paulo coelho.jpg
Sensa 

Mindful sunčanje: Promišljenija upotreba zaštitnih preparata i izlaganje suncu na blagotvoran način kako bismo zadovoljili iskonsku potrebu da se punimo njegovom iscjeljujućom energijom.

mindful sunčanje spread.jpg
Sensa 

Poruke snova: Dok spavamo, mozak obrađuje i selektira naše svakodnevne događaje i osjećaje odbacujući viškove, pohranjujući važne podatke. Aktivni dio uma se smiruje, tijelo obnavlja svoje fizičke funkcije, a mi ulazimo u posebno stanje svjesnosti u kojem se bude dublji slojevi psihe - naše nesvjesno. Razgovara s nama slikovnim i simboličkim jezikom snova dajući nam jasne upute kamo usmjeriti svoju svjesnu pozornost i na kojim temama trebamo raditi kako bismo bili sretniji.

snovi.jpg
Sensa 

sensa cover.jpg
Sensa 


Dragi čitatelju, ako niste Sensa pretplatnik, vjerojatno ste primijetili da Sensa izlazi s novom cijenom. Nažalost, globalna nestašica sirovina i povećane cijene papira, distribucije i tiska utjecale su i na naš mali Sensa svemir te smo, kako bismo i dalje mogli izlaziti, morali prilagoditi cijenu magazina. Znam koliko globalna situacija utječe na sve vas koji volite Sensu, a kako bismo vam omogućili povoljnije čitanje omiljenog magazina, do srpnja možete se pretplatiti na Sensu po staroj cijeni. Time ćete uštedjeti više od 50 kuna godišnje te će svaki mjesec primjerak magazina „pokucati“ na vaša vrata. U sklopu cijene pretplate dobivate i vrijedan dar, stoga ne propustite provjeriti sve na linku.