Uz glavnu maksimirsku aleju, kod glavnog ulaza u park, očekuje vas gomila iznenađenja, kao i zvijezda Sensa dana – autor bestselera Aljoša Bagola s kojim će urednica magazine Sense, Izabela Vrtar popričati o sreći ali i burnoutu.

10.00 - 11.30 h BODY TEHNIKA
Kada se otuđimo i izgubimo poveznicu sa svojim tijelom, uslijed preopterećenosti informacijama i stresom, dolazi do kompresije vlastitog tijela, otuđivanja i nepoznavanja sebe pri čemu ne možemo osluškivati signale koje nam šalje. Na sreću, to je moguće promijeniti, moguće se „vratiti“ svom tijelu i naučiti „čitati“ njegove signale. Kako to učiniti ispričat će vam i demonstrirati preventivno medicinski pristup tjelovježbe Ana-Marija Jagodić Rukavina, magistra kineziologije i inovatorica Body tehnike i njezin kolega, magistar kineziologije Karlo Šimanović.

Ana-Marija Jagodić Rukavina i Karlo Šimanović
Sensa Ana-Marija Jagodić Rukavina i Karlo Šimanović

11.45 do 12.30 h VRIJEME JE DA ZAVOLIMO SEBE
Kako voljeti sebe nitko nam nije pokazao. Kako biti nježan prema sebi nitko nas nije naučio. Dopustiti si da tugujemo, prihvatimo, razumijemo - ni to nas nisu naučili. Onaj trenutak kad si odlučite priznati kako se osjećate, kad odlučite prihvatiti sebe i ne osuđivati se, to je ljubav prema sebi. Voljeti sebe ultimativna je snaga i moć svakog čovjeka. Voljeti sebe na onaj najčišći način, iz srca, znači dopustiti si biti baš ovakvi kakav jeste. Dopustite si biti i voljeti sebe onakvima kakvi jeste uz savjete Dubravke Fazlić, savjetodavne terapeutice, učiteljice mindfulnessa i poduzetnice.

Dubravka Fazlić
Privatni album Dubravka Fazlić

13.00 - 13.30 h GARNIER (nagradna igra s vrijednim proizvodima iz Garnier vitamin C linije za njegu kože)

14.30 - 15.30 h VJEŽBE LICA ZA USPORAVANJE STARENJA
Lice i vrat se sastoje od čak 57 mišića o kojima ovisi punoća kože. Većina nas toga nije ni svjesna već se fokusiramo na pomlađivanje kože izvana, kremama i serumima. Za to vrijeme, naše lice, jednako kao i mišići našeg tijela – vape za vježbanjem. Jelena Orešković Atabeyki, instruktorica pilatesa i vježbi za lice, na svojoj će vam radionici demonstrirati vježbe koje su idealan način prevencije i korekcije opuštene kože, mimičkih linija i bora, tamnih i podbuhlih podočnjaka, gubitka volumena u obrazima te opuštene linije čeljusti koju volimo nazivati dupli podbradak.

Jelena Orešković Atabeyki, instruktorica pilatesa i facial workouta_DK-19.jpg
Dražen Kokorić Jelena Orešković Atabeyki

15.30 - 15.45 h LAVERA (predstavljanje proizvoda za njegu lica)

16.00 - 17.15 h SREĆA NAKON BURNOUTA
Aljoša Bagola, slovenski kreativni direktor desetljeća, autor bestselera Kako pregorjeti i uzeti život u svoje ruke i netom objavljenog naslova Sreću, molim, na Sensa Wellbeing danu, u razgovoru s glavnom urednicom Sense Izabelom Vrtar i Markom Hadjurom iz Mozaik knjige, otkrit će nam kako je nakon burnouta, suočavajući se sa svojim tamnim stranama, otkrio svoju sreću. Kako kaže, nakon iskustva burnouta, o čemu je pisao u svom prvijencu, tema o sreći nametnula mu se kao logičan nastavak, kao neki oblik autoterapije. Doznajte što je sve naučio istražujući svoju nutrinu, modernu psihologiju i klasične filozofe.

Aljoša Bagola
Saša Kovačić Aljoša Bagola

17.45 - 18.45 h FITOAROMATERAPIJOM PROTIV DEPRESIJE
Ljekovite biljke u svom izvornom obliku, kao i njihovi fitoterapijski pripravci sadrže blagotvorne aktivne tvari čija je funkcija očuvanje i održavanje zdravlja, prevencija i liječenja bolesti. To su sve naši preci dobro znali i koristili, ali je nažalost, njihovo znanje s vremenom zamrlo. Na te će nas drevne mudrosti podsjetiti Anton Rudan, TV-voditelj i kuhar, poznat pod pseudonimom "Šumski kuhar", koji će nam odgonetnuti koji su najbolji biljni pripravci kojima se možemo othrvati anksioznosti, depresiji i drugim niskovibrirajućim stanjima.

Anton Rudan štand
Sensa Anton Rudan