Najfiniji matcha čaj i njegovu matcha latte inačicu premium well-being brenda Materia imat ćete priliku degustirati na Sensa Wellbeing danu u nedjelju, 5. lipnja u Parku Maksimir. Materia kutak od 10 do 19 h pronađite na glavnom ulazu u Park Maksimir i iz prve ruke naučite kako se radi japanski ritual spravljanja matche i kako prepoznati onu prvoklasne kvalitete te uživajte u svilenkastom okusu tog zelenog napitka zdravlja.

On je pun antioksidansa, aminokiselina, hranjivih tvari, vitamina i minerala. Zbog visokog udjela aminokiselina u matchi, posebno L-teanina, kofein iz matche ulazi u organizam sporije nego kofein iz kave, stoga nema osjećaja anksioznosti i dehidriranosti. Smatra se odličnom i zdravom alternativom kavi jer njezin kofein daje stabilniju i dugotrajniju energiju od kave. Kaže se kako matcha izaziva osjećaj tzv. calm euphoria – u isto vrijeme smiruje i podiže energiju. Njezine brojne prednosti zaslužne su za titulu jednog od najzdravijih napitaka na svijetu; naime matcha podiže energiju, poboljšava fokus i koncentraciju, održava zdravim srce i jetru, jača imunološki sustav, štiti od pojedinih vrsta tumora te obnavlja stanice iznutra, čime pomlađuje. Uz to potiče gubitak težine, ubrzava metabolizam, smiruje um i djeluje smirujuće.

Na Sensa danu degustirat ćemo premium matchu kontroliranog porijekla i kvalitete brenda Materia koji je nastao iz potrebe za kvalitetnim i funkcionalnim proizvodima za svakodnevni život. Ovaj lifestyle koncept promovira brigu o sebi i dugovječnost kroz inteligentne proizvode, svjesnost i ljubav prema sebi.

184A8972.jpg
Ino Zeljak 

Jedan od prvih proizvoda koje je Materia lansirala je premium japanska matcha i sve za njezinu pripremu. Matcha je nježan, fino mljeveni prah dobiven od mladih listića zelenog čaja. Porijeklom je iz Japana, a njezinim rodnim mjestom smatra se pokrajina Uji pokraj Kyota, otkuda dolazi najbolja matcha na svijetu, što je ujedno i mjesto otkuda dolazi Materia matcha. Jedinstvena je po umami okusu, intenzivno zelenoj boji i brojnim zdravstvenim benefitima za ljudski organizam. Prilikom ispijanja matche konzumira se cijeli list, za razliku od drugih čajeva, kod kojih se pije samo ekstrakt listova. To znači da u tijelo unosimo samo čistu, zelenu energiju.

184A8970 (1).jpg
Ino Zeljak 

Za tradicionalnu pripremu matche koristi se bambusova metlica. Osim što stvara ugodan meditativni zvuk za vrijeme miješanja matche u zdjelici, metlica je zaslužna za finu kremastu pjenicu na površini napitka te da se matcha prah u potpunosti razgradi u vodi. Posebno je dizajnirana kako bi svaki put s lakoćom pripremili svoju savršenu šalicu matche. Uz to, ostali pribor za pripremu uključuje chawan, odnosno zdjelicu za matchu, koja se koristi i za pripremu i ispijanje matche. Tu su još stalak za metlicu, koji produžuje vijek trajanja metlice i održava njezin oblik te matcha spoon, elegantna žličica izrađena od bambusa, namijenjena za doziranje matcha praha prilikom pripreme napitka.

Materia matcha i sve za njezinu pripremu može se nabaviti na web-shopu www.materia.eu a Materia matcha napitak degustirajte na Sensa Wellbeing danu u Maksimiru.