Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SENSA WELLBEING DAN: Program na livadi Kišobran

Magazin Sensa, u organizaciji s Javnom ustanovom – Maksimir, 5. lipnja tradicionalno organizira najveći festival zdravlja, vitalnosti i ljepote na otvorenome - SENSA WELLBEING DAN

 123840.jpg Izvor: Filip Čargonja

Pridružite nam se 5. lipnja u Maksimiru na Sensa wellbeing danu kojeg posvećujemo najboljim holističkim metodama za tijelo, um i duh. Donosimo vam šarolik program događanja na livadi Kišobran (u blizini Velike pozornice), sigurni smo da ćete pronaći nešto za sebe, bilo da želite ispraviti posturu, naučiti svjesno disati ili uživati u zvucima gongova. 

10 - 11.15 DUBOKO OBNAVLJAJUĆA HATHA JOGA
Duboko obnavljajući jutarnji sat hatha joge na nježan način tretira sve dijelove tijela: one snažne, one zgrčene i one ozlijeđene. Asane jačaju i istežu ne samo mišiće već i fascije - mišićne ovojnice kojima ne pridajemo uvijek dovoljno pozornosti. Povezujemo se s tijelom koje se obnavlja na dubokoj razini, povećavamo svjesnost o disanju, izoštravamo koncentraciju te postižemo unutrašnji osjećaj mira. Sat je prikladan za sve razine iskustva u jogi, uz stručno vodstvo iskusne učiteljice joge Senke Ljubić iz joga studija Pozdrav suncu.

 senka ljubić, retreat
Senka Ljubić
Izvor: Robert Gašpert


11.30 - 12.15 &BODY WORKOUT ZA CJELOKUPNO ZDRAVLJE ORGANIZMA
&Body workout program, koji uključuje treninge snage, fleksibilnosti, vježbe mobilnosti, vježbe disanja, meditacije, pilates, &Ballet, HIIT treninge i štošta drugo osmislila je nekadašnja balerina Andrea Solomun. Vježbe blagotvorno djeluju na cjelokupno zdravlje organizma, a njihov glavni cilj je mijenjane navika na bolje i održivo, uz ostvarenje dugovječnosti i usporavanje starenja. Kao što kaže Andrein slogan: "Alow me to change your life" – dopustite da vam promijeni život!

 Andrea Solomun
Andrea Solomun
Izvor: &body

12.30 do 13.15 PRAVILNIM DISANJEM DO ZDRAVLJA
Pravilno disanje postala je važna tema. Učitelji joge otvaraju nove satove pranajame, poliklinike za fizikalnu terapiju nude programe za oporavak i snaženje pluća, a neke od najprodavanijih knjiga u hrvatskim knjižarama govore o dahu. Mnogo je razloga da se upoznate sa svojim dahom: svjesnim disanjem smanjit ćete tjeskobu i postati otporniji na stres, ali i otkriti meditativna stanja mira i novog nadahnuća. Učitelj hatha joge Danijel Dubičanac, iz centra Yoga Zagreb će vam olakšati prve svjesne udahe te podijeliti teorijske i praktične savjete kako početi pravilno i svjesno disati.

 Danijel Dubičanac
Danijel Dubičanac
Izvor: YouTube

15 - 15.45 PILATES VJEŽBE ZA ZDRAVU KRALJEŽNICU
Pilates na blag način razvija mišićnu snagu, kao i fleksibilnost mišića i zglobova uslijed čega se oblikuju izduženi, vretenasti mišići. Odličan je za razvoj dubokih mišića trbuha, gluteusa i donjeg dijela leđa, te za pravilno držanje i poboljšanje ravnoteže i fleksibilnosti. Zbog svega toga odličan je za prevenciju bolova u kralježnici, a može pomoći i ako već imamo kakve tegobe s leđima. Vježbe pod vodstvom instruktorice Katarine Hansell Bakić iz studia Katarina Pilates House idealne su za sve, bez obzira na dob ili fizičku kondiciju.

16 - 16.45 TAI CHI
Tai chi chuan divan je spoj nježne tjelovježbe i meditacije. Tradicionalna kineska metoda vježbanja osvojila je svijet prije par desetljeća, kao i srca brojnih sudionika proteklih Sensa dana jer je pogodna za svakoga, bez obzira na dob i kondiciju, a njezine blagodati za zdravlje su doista velike. Poboljšava koordinaciju pokreta, ispravlja posturu, uravnotežava razinu šećera u krvi, smanjuje stres, regulira rad unutarnjih organa, potiče koncentraciju, stabilizira emocije... Ako već niste, dopustite da vas majstor Boro Ranitović, iz centra Anan-do, upozna se s ovom drevnom vještinom vježbanja i provjerite zašto ju Taoistički mudraci zovu eliksir mladosti.

 tai chi, 13. Sensa dan
Boro Ranitović
Izvor: Sensa

17 - 17.45 U ZDRAVOJ VJEŽBI ZDRAV DUH - doznajmo važnost proteina powered by DOLCELA (Tanja Miljuš)

 Tanja Miljuš
Tanja Miljuš
Izvor: Privatni album

18 - 19 GONG KUPKA u suradnji s Garnier BIO
Kada razmišljamo o ritualima opuštanja, kupke su često na vrhu popisa. Uranjanje u toplu kadu popularan je način opuštanja nakon dugog dana. Gong kupke imaju sličan potencijal – samo vam nije potrebna voda. Koristeći zvuk, one odnose stres nalik običnom kupanju. Ipak, kupanje zvukom donosi još benefita; povećava razinu kreativnosti, fokusa i energije, oslobađa od negativnih obrazaca, a može ublažiti i brojne zdravstvene probleme. U smiraj dan, zvukom će vas „okupati“ gong majstorica, holistička savjetnica i NLP trenerica Svetlana Vukić iz centra Kreacija života, a na kraju gong kupke, polaznici će dobiti vrijedne darove GARNIER BIO. 

 gong, 13. sensa dan
Svetlana Vukić
Izvor: Sensa

Izdvojeno za vas...

Najnovije