Tai chi je fizičko mentalna disciplina, divan spoj nježne tjelovježbe i meditacije. Tradicionalna kineska metoda vježbanja osvojila je svijet prije par desetljeća, kao i srca brojnih sudionika proteklih Sensa dana jer je pogodna za svakoga, bez obzira na dob i kondiciju, a njezine blagodati za zdravlje su doista velike.

Poboljšava koordinaciju pokreta, ispravlja posturu, uravnotežava razinu šećera u krvi, smanjuje stres, regulira rad unutarnjih organa, potiče koncentraciju, stabilizira emocije... Vrlo je popularan u svijetu kao metoda prevencije bolesti, a u SAD-u i Kini se koristi u specijalističkim klinikama u svrhu liječenja širokog spektra bolesti. Koliko je tai chi kao metoda vrijedan, pokazuje nam i podatak da ga je UNESCO, koncem 2020. godine, uvrstio na Popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Ako već niste, dopustite da vas majstor Boro Ranitović, iz centra Anan-do, upozna se s ovom drevnom vještinom vježbanja i provjerite zašto ju Taoistički mudraci zovu eliksir mladosti. Tai chi isprobajte 5. lipnja u Maksimiru, od 16 do 16.45 sati na livadi Kišobran (u blizini Velike pozornice). 

Prijavite se na Facebook event Sensa dan u Maksimiru i pratite nas za više informacija o programu i događanjima! Sve su radionice i predavanja besplatni.