Maksimirska livada pored prekrasno preuređenog drugog jezera rezervirana je za opuštajuće i kreativne radionice, ali i za duboke prakse rada na sebi koje pomažu da preuzmete život u svoj ruke i vratite u njega sreću, mir i blagostanje. Odaberite onu koja vas najviše privlači 5. lipnja na Sensa wellbeing danu! 

10 – 17 h BESPLATNA MASAŽA
Aromaterapeut Goran Klemen, voditelj radionice 'Meditacija uz eterična ulja', na kojoj će vas upoznati sa svojom specifičnom fuzijom aromaterapije i meditacije, ujedno je i vrstan maser. Rezervirajte svoj termin za akupresurni tretman, koji se izvodi preko odjeće na masažnom stolu i traje 10-15 minuta, prepuštajući se njegovom čarobnom, ljekovitom dodiru pod zelenim krošnjama livade Lipovo sjedište.

Goran Klemen
Profimedia/Shutterstock Goran Klemen

11 – 11.45 h ŽIVJETI U SRCU I IZ SRCA
Većina nas želi živjeti u srcu i djelovati iz srca, ali opet tako rijetko to činimo. Bivamo zarobljeni u strahovima, sumnjama, odgađanju... Upravo ćete na interaktivnoj radionici – Živjeti u srcu i iz srca – naučiti kako spoznati što je to što vaše srce uistinu želi, što stoji na putu da to živite te kako premostiti te prepreke. U tome će vam pomoći terapeutkinja Petra Brzović, utemeljiteljica zagrebačkog Holističkog centra zdravlja Zivia.

Petra Brzović
Privatni album Petra Brzović

12 – 14 h KREATIVNA MAKRAME RADIONICA
Na ovoj kreativnoj radionici, Matea Fanuko će vas upoznati s makrameom – umjetnosti zasnovanoj na vezivanju čvorova u uzorke. Ova je orijentalna tehnika vrlo svestrana jer se nizanjem čvorova može isplesti gotovo sve što vam padne na pamet: tapiserije, lusteri, torbe, mreže za ljuljanje, dekorativne jastučnice, zavjese, stolnjaci, haljine, naušnice… Volite li kukičati, plesti ili općenito stvarati mala umjetnička djela sa svojih deset prstiju, možda ćete u makrameu pronaći svoj novi omiljeni hobi.

Makrame tehnika zagrebčanke Mateje Fanuko
Dražen Kokorić Mateja Fanuko

14.30 do 15.30 h POZITIVNIM RAZMIŠLJANJEM I AFIRMACIJAMA PROTIV STRESA
U svoje živote privlačimo ono o čemu razmišljamo i ono u što vjerujemo. Želite li živjeti sa što manje stresa i promijeniti svoj život na bolje, krenite od svojih misli. Na interaktivnoj radionici, pod vodstvom Mirjane Petković, naučit ćete, što su afirmacije, kako se pravilno koriste, jesu li uvijek učinkovite i kako nam pomažu u borbi protiv negativnih misli koje uzrokuju stresne situacije.

Mirjana Petković
Matea Smolčić-Senčar Mirjana Petković

15.45 - 17.00 h KAKO SI? GDJE SI? ŠTO BIRAŠ?
Prečesto ostajemo u situacijama, odnosima, poslovima koji nas ne vesele i guše. Što možemo promijeniti za vlastitu dobrobit, te kako izaći iz zone „neUgode“ doznajte na radionici s elementima sistemskih konstelacija, tehnike osobnog razvoja koja donosi duboke uvide u konkretne životne izazove i moguća rješenja. Na njihovo rješavanje će vas, uz par jednostavnih i praktičnih koraka, potaknuti coach Sonja Runkas.

Sonja Runkas dipl.oec.
Executive Coach
Privatni album Sonja Runkas

17.30 - 18.30 h MEDITACIJA UZ ETERIČNA ULJA
Mindfulness radionica Gorana Klemena, koja će zamirisati Livadu Lipovo sjedište, uključuje meditaciju, u sjedećem ili ležećem položaju, uz blago udisanje čistih eteričnih ulja. Namijenjena je svima koji vole opuštanje, vođenu meditaciju, eterična ulja, i naravno, prirodu. Nakon radionice, posjetitelji će imati priliku doznati sve što ih zanima o eteričnim uljima i njihovoj primjeni.

aromaterapija
Profimedia aromaterapija