Tko sam danas? 

Početak ljeta mnogima je bio u znaku „kapi koja je gotovo prelila čašu“. Nakupili su se cjelogodišnji stres, projekti koje je trebalo dovršiti, obiteljske i dječje obaveze koje je bilo gotovo nemoguće „pohvatati“, a naše želje i potrebe stavljene su kut, na čekanje, kako bi „važnije“ stvar bile dovršene, popravljene, ostvarene…

Kraj ljeta, pogotovo ako smo imali priliku odmoriti se od svega zbog čega smo se gotovo „prelili“, ima drugačiji predznak. Onaj novog, smislenijeg početka koji osnažuje naše samopouzdanje da ćemo ovaj put točno znati što nam treba i kako to ostvariti. Mnogo je razloga za novi pogled na život, a najvažniji je da smo odmor iskoristili za odmor te se odmaknuli dovoljno daleko od svakodnevnog života da uvidimo širu sliku onoga gdje jesmo, što smo i koje su naše mogućnosti u ovom trenutku. I najvažnije od svega, da osvijestimo nižemo li nezadovoljstva jer zapravo nismoautentični u iskazivanju i ostvarivanju svojih potreba.

Izabela Vrtar.jpg
Robert Gašpert Izabela Vrtar, glavna urednica Sense

Ovaj broj usmjerili smo prema onome što je zaista istina naših života, što je iskonski naše i ispravno… U tom procesu najveću ulogu igraju naše odluke, često donesene na osnovi tuđih očekivanja i onoga kako drugi misle da bismo trebali živjeti svoj život. Ovi trenuci tik pred novu sezonu savršeni su da se upitamo: „Tko smo danas, ovdje?“ Velika je vjerojatnost da nismo ista osoba od prije godinu dana, ali da možda nismo ni osoba s početka ljeta. No sigurno smo osoba koja se može predomisliti, ali i nastaviti dalje snažno uvjerena u svoju odluku, osoba koja sebe može voljeti više i više si opraštati, osoba koja uvijek traži širi pogled na širu sliku. Mi smo osoba koja će u ovom trenutku staroj sebi čestitati na golemom putu koji je dosad prošla, a budućoj sebi poželjeti hrabrost da bude i ostane svoja.

U novom broju Sense čitajte:

Rujan je novi siječanj: Samo jedna promjena u nekom segmentu života ima snagu 'preliti' se i na druge. A kada je ona kvalitetno planirana, postaje dio temelja našeg novog, budućeg ja. Upravo je sada savršeno vrijeme za ostvarivanje snova i dugo željenih ciljeva.

novi početak.jpg
Sensa 

Vruća jesen s Marsom: Nebeski ratnik, osvajač i ljubavnik Mars krajem kolovoza počinje svoj sedmomjesečni boravak u znaku Blizanaca. Otkrijte kako ga iskoristiti za vlastiti razvoj!

jesen s Marsom.jpg
Sensa 

Holistički vodič za dugovječnost: najnovija istraživanja i savjeti pomažu da uspostavimo savršenu ravnotežu između naših godina i onoga kako se želimo osjećati.

dugovječnost.jpg
Sensa 

 Novi broj Sense prelistajte ovdje.

Sensa naslovnica rujan 2022.jpg
Sensa