Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SENSA ZA KOLOVOZ VODI VAS NA NAJVAŽNIJE PUTOVANJE - POVRATAK SEBI: Uz svaki magazin dolazi i zdravi Cidrani napitak

Autor Izabela Vrtar

Nova Sensa na kioscima je od subote, 6. kolovoza, a iz pisma glavne urednice Izabele Vrtar doznajte što se sve nalazi u broju

 novi broj otvor.jpg Izvor: Sensa

Život voli naše zadovoljstvo

Dolce far niente – ta slatka dokolica. Nastanjuje nam se u željama tijekom cijele godinu i svu svoju raskoš pokazuje ljeti. Jer dolce far niente uvijek je obasjano vrućinom, toplom kožom i trenucima između sna i jave kojima je jedini zadatak upijati baš ovo „ovdje“ i baš „sada“. Ne raditi i ne morati njezini su stalni pratitelji, no jesmo li i mi?

Koliko vam je teško odvojiti se od svijeta kakav živimo tijekom godine? Od očekivanja, poslovnih i privatnih zadataka, nemira i upitnika koji kao da se umnožavaju kada zastanemo i napokon pokušamo posvetiti vrijeme ničemu? Nakon trčanja za vremenom teško je stati i osjetiti vrijeme. Nakon pritiska koji nosi svakodnevni život teško je prerezati i stati na loptu. Kako se uzemljiti? Kako se usmjeriti na ponekad prijeko potrebno „ništa“?

 Izabela Vrtar.jpg
Izabela Vrtar, glavna urednica Sense
Izvor: Robert Gašpert

Ovaj broj posvetili smo dobrom planu za „nemoranje“, prihvatili se okvira misli, osjećaja i doživljaja koji nas podsjećaju da su mir i zadovoljstvo naši urođeni alati. Da ih nije potrebno tražiti, uokviriti, izbrusiti, obojiti, mijenjati… Oni su naši poput tijela koje nosimo, oni su stvarnost koju živimo.

Svima nam ponekad treba povlačenje u dokolicu, ne čini nas ona ni manje spremnima ni lijenima za vrijeme koje slijedi iza nje. Ona nas podsjeća da je radost praznog trenutka radost koju smo putem možda zaboravili osjećati. Ona je podsjetnik da svako vrijeme akcije ima svoje trenutke punjenja energije. Ona je dokaz da smo u miru sa samim sobom i za sebe uzimamo prijeko potrebno.

Ovog ljeta želim vam mnogo dolce far niente trenutaka, uživajte u nježnim i blagim ritualima koji vas pune i podsjećaju da život voli naše zadovoljstvo.

 1080x1080 novi broj3.jpg Izvor: Sensa

 Novi broj Sense prelistajte ovdje.

Najnovije