Bilo da želite zasladiti čaj ili kavu, med je zdraviji izbor od šećera i umjetnih zaslađivača jer sadržava organske kiseline (jabučnu, limunsku, mliječnu, čak i mravlju), vitamine, minerale, enzime, vosak, polenova zrnca i eterična ulja.

U listopadskom broju Sense svim čitateljima na dar donosimo K Favourites mini pakiranje meda domaćeg proizvođača Apimel iz Bizovca da si zaslade kavu zdravijom, prirodnom varijantom sladila, kao i dva recepta za "medenu" kavu.

Klasični Honey Latte

Sastojci:

• 1 šalica skuhane espresso kave

• žličica K Favourites meda

• 1 šalica ugrijanog mlijeka

Priprema:

Pomiješajte kavu s medom da se dobro otopi. Mlijeko oprezno zagrijte i zamijenite u bokalu te ulijte u espresso s medom.

Stigla je nova Sensa - najljepši vjesnik jeseni!

Hladni Honey Latte

Sastojci:

• ¼ šalice crne kave

• žličica K Favourites meda

• ¼ šalice mlijeka (običnog ili bademovog)

• 1/8 šalice vrhnja za kavu

• 6 - 8 kockica leda

Dodatak po želji:

• ¼ žličice praha vanilije ili cimeta za jaču aromu

Priprema:

Pomiješajte med s vrućom kavom da se otopi, dodajte mlijeko i vrhnje te začine po želji. Sve dobro izmiješajte te prelijte po kockicama leda. Plus: Za pjenastiji efekt dvadesetak sekundi sve dobro protresite u shakeru.

Novi broj Sense prelistajte ovdje.