Bilo da želite zasladiti čaj ili kavu, med je zdraviji izbor od šećera i umjetnih zaslađivača jer sadržava organske kiseline (jabučnu, limunsku, mliječnu, čak i mravlju), vitamine, minerale, enzime, vosak, polenova zrnca i eterična ulja.
U listopadskom broju Sense svim čitateljima na dar donosimo K Favourites mini pakiranje meda domaćeg proizvođača Apimel iz Bizovca da si zaslade kavu zdravijom, prirodnom varijantom sladila, kao i dva recepta za "medenu" kavu.
Klasični Honey Latte
Sastojci:
• 1 šalica skuhane espresso kave
• žličica K Favourites meda
• 1 šalica ugrijanog mlijeka
Priprema:
Pomiješajte kavu s medom da se dobro otopi. Mlijeko oprezno zagrijte i zamijenite u bokalu te ulijte u espresso s medom.
Hladni Honey Latte
Sastojci:
• ¼ šalice crne kave
• žličica K Favourites meda
• ¼ šalice mlijeka (običnog ili bademovog)
• 1/8 šalice vrhnja za kavu
• 6 - 8 kockica leda
Dodatak po želji:
• ¼ žličice praha vanilije ili cimeta za jaču aromu
Priprema:
Pomiješajte med s vrućom kavom da se otopi, dodajte mlijeko i vrhnje te začine po želji. Sve dobro izmiješajte te prelijte po kockicama leda. Plus: Za pjenastiji efekt dvadesetak sekundi sve dobro protresite u shakeru.
Novi broj Sense prelistajte ovdje.