„Hvala za vašu ljubav. Hvala što ste uz mene svih ovih godina. Zbog vas sam ovdje gdje jesam.“, riječi su to kojima je Danijela Martinović otvarajući slavljenički koncert Storyja, zahvalila publici koja je do posljednjeg mjesta ispunila Lisinski.

Redakcija magazina Story svoj je 22. rođendan poželjela proslaviti baš uz Danijelinu pjesmu računajući na sjajnu atmosferu koja je dvoranu preplavila već od prvih taktova. 

Danijela na pozornici.jpg
Dražen Kokorić/KABINET PORTRET 

Danijela je u želji da Storyju i svojoj publici daruje nezaboravan doživljaj, na set listu stavila neke od svojih glazbenih uspješnica koje nije izvodila godinama te je po završetku koncerta izjavila da je ostala ugodno iznenađena činjenicom da se publika sjeća tih pjesama, ne samo kroz refrene već su s njom uglas pjevali od prvog do zadnjeg stiha.

Danijela u publici.jpg
Dražen Kokorić/KABINET PORTRET 

I doista, Danijeline pjesme kroz 35 godina dugu karijeru tijekom koje se uvijek nalazila pri samom vrhu najpopularnijih domaćih izvođača, ušle su već u kolektivnu svijest, a ono što njoj osobno, kako je sama istaknula više puta tijekom koncerta, najviše znači, jest činjenica da će te pjesme živjeti i pratiti ljude u trenucima radosti i tuge i kad nje više ne bude tu.

Ana Miščević i Marko Banjavčić iz Storyja s Danijelom.jpg
Dražen Kokorić/KABINET PORTRET 

Tijekom izvedbi plesnih uspješnica cijela je dvorana bila na nogama, dok je izvodeći neke od svojih najnježnijih pjesama Danijela u publici pobudila opipljivu sjetu i mnoge ganula do suza koje na kraju ni sama nije mogla suspregnuti.

Ana Miščević i Ana Kalpačina.jpg
Dražen Kokorić/KABINET PORTRET 

Preplavljena pozitivnim emocijama Danijela se dugo u noć nakon koncerta družila s redakcijom Storyja te sa svojim gostima. Među njima su uz njenu majku i partnera Josipa bili i Mario Battifiaca, Uršula Tolj i Mario Roth kao i Minea i Marko Škugor koji su prihvatili poziv da s Danijelom zapjevaju na pozornici kao posebni gosti uz slovenskog autora Raaya koji uz Nenu Ninčevića potpisuje njen zadnji singl „Žena“.

Raay i Danijela.jpg
Dražen Kokorić/KABINET PORTRET 

Marko Škugor i Danijela.jpg
Dražen Kokorić/KABINET PORTRET 

Nastupe Danijelinih gostiju publika je ispratila s oduševljenjem, a najburnija je reakcija nastupila nakon prvog nastupa Danijele s bendom „Izvan zakona“ čiji je frontman njen partner Josip Plavić kojeg je nakon 16 godina upravo ona motivirala da se vrati na pozornicu i na taj način njega i njegov bend predstavila svojoj publiici.

Danijela i bend Izvan zakona.jpg
Dražen Kokorić/KABINET PORTRET 

Mama Danijele Martinović.jpg
Dražen Kokorić/KABINET PORTRET 

Njihova izvedba 40 godina stare globalne pop uspješnice „99 Luftballons“ izazvala je ovacije jer je Danijela svojim energičnim nastupom otkrila publici i svoje drugo „rockersko lice“ koje mnogi kroz njenu glazbenu karijeru bogatu pop uspješnicama do ove prigode nisu prepoznali, iako su njeni nastupi poznati kao oni na kojima se pleše od prve do zadnje pjesme.

Uršula Tolj i Mario Battifiaca.jpg
Dražen Kokorić/KABINET PORTRET 

Rasplesan i ispunjen pozitivnom atmosferom i sjajnom energijom, takav je bio ovaj rođendanski koncert kojeg je Story proslavio uz Danijelu, zvijezdu koju prati od samih početaka njene glazbene karijere.