Koristeći širok spektar tehnika i alata klijentima pruža podršku kroz individualni ili grupni rad, nastojeći stvoriti podražavajuću atmosferu u sklopu koje se podupire slobodno izražavanje te istraživanje unutarnjih svjetova. Vjerujući u snagu koja postoji u svakome od nas, svojim djelovanjem pomaže otključati skrivene potencijale zahvaljujući kojima je moguće ostvariti željene ciljeve.

U svom se terapeutskom radu usredotočuje na stresne i emocionalno zahtjevne dijelove bića djelujući na tjelesnu i mentalnu svjesnost, kroz upravljanje stresom i povezivanje sa sobom. Time se budi autentičnost osobe, a uz buđenje tog principa stvaraju se uvjeti za ispunjenje najdubljih želja i ciljeva.

Kao područje svog posebnog interesa ističe emocionalno zdravlje, tjelesnu svijest, upravljanje stresom te razvoj osobnog potencijala. Smatra da je važno istraživati i razumjeti emocije, tijelo i strahove kako bismo prevladali prepreke koje nas sprečavaju da živimo svoj život u punini. Upoznati se kvalitetnije, prihvatiti, ali i otpustiti, spoznati i otključati neostvareno, a prisutno, dio je njezine misije i pristupa.

Dubravka Fazlić Sensa.jpeg
promo 

U okviru Sensa wellbeing dana Dubravka je osmislila koncept "Ženskog kruga" kao mjesto podrške, razgovora, djeljenja iskustva i ostavljanja onoga što nam ne služi; mjesto međusobnog razumijevanja i osnaživanja. Uz ritualno ispijanje kakaa otvara se nježna i njegujuća energija. Kada koristimo kakao, pozvani smo da radimo s onim što nam leži na srcu. Na oproštanje i prihvaćanje te nas vodi da se otvorimo prema obilju ljubavi prema sebi i drugima.

Ovo putovanje nudi nezamislive dubine samospoznaje, inspiracije i kreativnosti, bolju tjelesnu povezanost i senzualnost, emocionalno iscjeljenje. Određeni aktivni sastojci potiču osjećaje lijepih emocija, zbog čega ga nazivaju "srčanim lijekom", jer otvara put transformaciji kroz ljubav. Kakao pojačava oslobađanje serotonina, dopamina i drugih hormona sreće, ali glavni sastojak je teobromin, što u prijevodu znači "Hrana bogova".

Uz to, u ovom krugu pozvani ste iskusiti i TRE(Tension and Trauma Releasing Exercises) tehniku koja se koristi za oslobađanje napetosti i stresa iz tijela. Ova je tehnika razvijena od strane dr. Davida Bercelija, američkog terapeuta, kao jednostavna metoda za oslobađanje nakupljene napetosti, stresa i trauma iz mišića i tkiva tijela.

sensa dan 2024_1200x675px.png
Sensa 

Osnovna ideja TRE-a je potaknuti tijelo da spontano otpusti napetost i stres kroz niz jednostavnih vježbi koje potiču prirodne reflekse vibracije i drhtanja mišića. Ove vježbe aktiviraju tzv. "refleks titraja", koji je prirodan mehanizam tijela za oslobađanje napetosti i traume.

Sigurno ste sami vidjeli ili čak i iskusili - ruke koje se tresu prilikom javnog govora ili drhtanje nakon prometne nesreće ili šoka, djecu koja vibriraju od uzbuđenja ili jednostavno drhtanje tijekom joge ili pilatesa ili prilikom maksimalnog napora u teretani. Ovaj prirodni refleks nije 'simptom' stresa, šoka, anksioznosti, straha, slabosti ili gubitka kontrole, već jedan od primarnih načina našeg tijela za oslobađanje mišićne napetosti, opuštanje živčanog sustava i vraćanje uma i tijela u smireno, opušteno i uravnoteženo stanje.

TRE tehnika uči kako svjesno potaknuti ovu reakciju oporavka na siguran i kontroliran način - pružajući tehniku usmjerenu na tijelo za opuštanje i ponovnu ravnotežu živčanog sustava bez potrebe za mentalnom koncentracijom, fizičkim naporom ili potrebom za prisjećanjem prošlosti ili razgovorom o njoj.

TRE vježbe otpuštanja stresa, trauma i napetosti predstavljaju jedinstvenu metodu koja pomaže uspostaviti sklad neurološkog, biološkog i emocionalnog dijela i kao takav predstavlja jedinstvenu metodu samopomoći.

Kroz redovitu praksu, ljudi mogu osjetiti olakšanje od fizičke i emocionalne napetosti, te osnažiti svoje tijelo za bolje upravljanje stresom pa je Sensa wellbeing dan idealna prilika da se svi zainteresirani upoznaju s ovom tehnikom i otkriju sve njene prednosti.