Ove energetske metode, pored svoje ljepote pokreta, blagih i sporih pokreta, izrazito pozitivno djeluju na cijeli psihofizički sustav čovjeka pa su stoga globalno popularne u svijetu i kao metode prevencije bolesti.

U SAD i Kini se Tai Chi & Chi Kung koriste i u specijalističkim klinikama u svrhu liječenja širokog spektra bolesti.

Koliko su te metode vrijedne, pokazuje nam i podatak da je UNESCO, krajem 2020. godine, pod svoju zaštitu uvrstio Tai chi na „Popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva“.

sensa dan 2024_1200x675px.png
Sensa 

Tai Chi je nježna niskomotorična vještina, koja se izvodi sporo s naglaskom na svjesnost izvođenja prirodnih pokreta. Svaki taj pokret veže um da nam misli ne lutaju. Pored toga, baš kao i u akupunkturi, ti pokreti se u osnovi oslanjaju na znanje o protoku naše životne energije te osmišljenim pokretima stimuliramo i uravnotežujemo našu vitalnu energiju.

Boro Ranitović.JPG
promo 

Program vježbi koje Boro priprema za Sensa wellbeing dan, prilagođen je i umirovljenicima.
Osnovne blagodati tog programa su:

Podiže se nivo vitalnih energija
Osnažuju se svi sustavi organizma
Poboljšava se fizička ravnoteža, mentalna pažnja, emocionalna stabilnost i općenito pozitivan stav, a ujedno se regulira i tlak, šećer, anksioznost i stres.

Priključite se vježbanju Tai Chia & Chi Kunga koje u okviru Sensa wellbeing dana donosi blagodati razmjene yin i yang energije.