Nakon 10 godina rada na sebi odlučio je prenijeti svoj entuzijazam i znanje drugima. Zadnje tri godine pomaže ljudima da otkriju svoj skriveni potencijal, riješe se boli i žive ljepši, kvalitetniji život.

Feldenkrais metoda je somatska praksa koja kroz nježne pokrete i usmjeravanje pažnje pomaže ljudima da nauče nove i ljepše načine življenja života.

Kroz metodu možete povećati svoj opseg pokreta, fleksibilnost, balans i koordinaciju te ispuniti svoj puni potencijal. Pošto je način na koji se krećemo način na koji živimo, poboljšanje kretanja često dovodi i do pozitivnijeg razmišljanja, bolje emocionalne regulacije i lakšeg rješavanja kompleksnih životnih situacija.

Feldenkrais metoda je bazirana na principima fizike, biomehanike i razumijevanja ljudskog učenja i razvoja. Ono što ju čini unikatnom je to što se u lekcijama stvara sigurno okruženje u kojem ne postoje greške; postojimo samo mi i naše tijelo.

Sebastian Fric - Slika.jpg
promo 

Feldenkrais metoda u fokusu stavlja:

Fokus na "školu" pokreta

Većina nas nije išla u školu za osnovne pokrete kao što su stajanje, hodanje i trčanje. Zbog toga je kvaliteta tih pokreta slučajna i postoji dobra šansa da naši pokreti nisu efikasni. Ako naši pokreti nisu efikasni, kroz vrijeme nam mogu donijeti razne probleme poput smanjene pokretljivosti i boli.

Feldenkrais metoda poboljšava efikasnost pokreta. Lekcija je lagana, nježna i radi se bez ikakvog forsiranja. Radi se na podu i pristupačna je svima. U sigurnom prostoru i opuštenoj atmosferi eksperimentira se sa svojim pokretima.

Fokus na kretanje bez muke

Često čujemo izreke poput "bez muke nema nauke" ili "no pain, no gain". No što ako bi mogli obrnuti te paradigme i napredovati još brže bez ikakvog mučenja i znojenja? Što ako bi napredovanje moglo biti užitak?

Kroz lekciju svjesnog pokreta sudionici će se nježno kretati i uživati u opuštenoj atmosferi, a nakon nje ćete osjetit će svoju nevjerojatnu sposobnost za učenjem i možda otkriti da "bez muke ima nauke".

sensa dan 2024_1200x675px.png
Sensa 

Fokus na rješavanje boli

Fizička bol je jako korisna jer nam govori kad radimo nešto opasno po zdravlje. U isto vrijeme, ona nas nažalost sprječava da uživamo u životu i trenucima s najmilijima.

Kroz lekciju Feldenkrais metode sudionici će otkriti kako i kada si mogu sami pomoći koristeći pokret kao lijek. Sebastian vodi kroz nježne pokrete tijekom kojih svatko nauči više o sebi i svom stanju. Kroz svaki novi pokret dobivaju se nova saznanja i šire se mogućnosti kretanja bez boli.
To najviše koristi onima koji povremeno ili često osjećaju bolove u donjem dijelu leđa, ali benefite osjećaju i oni koje ništa ne boli. Većina vježbe se radi na podu u ležećem položaju što je čini pristupačnom gotovo svakoj osobi.

Pridružite se Sensa wellbeing danu i kroz Feldenkrais metodu otkrijte kako vlastiti pokret pretvoriti u lijek.