Na mjestu gdje miris borova ispunjava zrak, a modro prostranstvo Jadrana oduzima dah, smjestio se otok Lošinj, biser Kvarnera poznat kao otok vitalnosti. Ovdje, u srcu netaknute prirode i uz kristalno čisto more, svaki trenutak poziva na povratak sebi. Na padinama čarobne Osoršćice, u pitomim Nerezinama, smjestio se Hotel Manora, savršeno utočište za opuštanje i obnovu.
Upravo u ovom hotelu, od 16. do 18. svibnja 2025. godine, održat će se prestižni Sensa Yoga Retreat – Sigurna u sebi, događaj koji spaja fizičko, mentalno i emocionalno iskustvo pa je pravi odraz filozofije koju Hotel Manora nudi svojim gostima.
Otok vitalnosti čija energija oduzima dah
U podnožju brda Osoršćica, točnije u slikovitim Nerezinama na Lošinju, nalazi se Hotel Manora, obiteljski hotel u vlasništvu bračnog para Ronalda i Franke Spišić. Od samog otvaranja, hotel je zamišljen kao oaza mira, udobnosti i personalizirane usluge, gdje svaki gost doživljava boravak „kao kod kuće“.
Prostrane i elegantne sobe te pažljivo uređeni apartmani pružaju očaravajuće poglede - s jedne strane na beskrajno plavetnilo, a s druge na smirujuće zelenilo Osoršćice. No, ono što Hotel Manoru izdvaja među sličnim objektima na Lošinju nije samo ugodan smještaj ili pitoreskna lokacija, već i vrhunska gastronomska ponuda kojoj ne mogu odoljeti ni najzahtjevnija nepca.
Hotel Manora - tamo gdje odmor postaje više od potrebe za kontemplacijom
Restoran hotela pravo je kulinarsko otkriće, a pod vodstvom Franke Spišić, glavne chefice i vlasnice hotela, svaki obrok pretvara se u mirisno, okusno i emocionalno iskustvo. Hrana ovdje nije samo prehrana, već filozofija življenja.
Kroz pomno osmišljene dnevne menije - riblji, mesni i vegetarijanski - gosti svakodnevno biraju vlastiti gastro put, a svi sastojci dolaze s domaćeg terena: svježa riba iz ulova njenog oca ribara, meso s jadranskih otoka i povrće iz vlastitog ekološkog uzgoja na imanju nedaleko Zadra opskrbljuju kuhinju tijekom cijelog ljeta. Za one avanturističkog duha, postoji čak i mogućnost da se pridruže Frankinom ocu u ribolovu pa sami sudjeluju u stvaranju večere koju će kasnije kušati.
Svaki obrok prati selekcija vrhunskih hrvatskih vina, a atmosfera restorana pogoduje svim prilikama - romantičnim večerama za dvoje, intimnim obiteljskim okupljanjima ili opuštenim trenucima s dragim prijateljima.
Kulinarska poslastica s potpisom glavne chefice Franke Spišić
Od skromne ideje smještaja s doručkom do današnjeg à la carte restorana i vrhunske polupansionske ponude, Ronald i Franka svoj su obiteljski hotel pretvorili u mjesto ispunjeno strašću, toplinom i autentičnim pristupom svakom gostu.
Ljubav prema Lošinju, njegovoj tradiciji i prirodi, ali prije svega prema ljudima, osjeća se u svakom kutku ovog domaćinskog prostora. Gosti ovdje ne dolaze samo prenoćiti, već doživjeti otok - udahnuti miris svježe borovine, napuniti se energijom uz tišinu prirode, upiti ljepotu krajolika… i, možda najvažnije, okusiti barem djelić ove gastronomske priče.
Budući da se bliži Uskrs i kreativnih ideja za trpezu uvijek nedostaje, donosimo vam jedan od omiljenih recepata glavne chefice Franke Spišić. Riječ je o jelu koje se brzo priprema, zahtijeva tek nekoliko sastojaka, a svojim bojama i aromama unosi dašak svježine i zdravlja na uskrsni stol.
U nastavku otkrijte kako jednostavno obogatiti blagdanski meni nečim novim i hranjivim - savršeno je i kao predjelo i kao lagano glavno jelo.
Batat punjen otočkim pestom i ovčjim sirom
Sastojci:
- 1 srednji batat sol
- papar
- maslinovo ulje 1 žlica
- 1 češanj češnjaka
- 100 g rikule
- 15 g oraha
- 15 g tvrdog ovčjeg sira
- malo sjeckanog ružmarina i kadulje
Postupak:
- Batat kuhati na pari. Izdubiti pa pomiješati s pestom koji napravimo tako da zdrobimo ostale sastojke. Na kraju sve zapečemo desetak minuta na 180 stupnjeva.
Više informacija o nadolazećem programu Sensa Yoga Retreat - Sigurna u sebi koji će se održati u Hotelu Manora možete potražiti ovdje.