200 g zobenih pahuljica
100 g naribanog kokosa
80 ml javorova sirupa
20 g sirovog kakaa
1/3 čajne žličice himalajske soli
120 g sušenih zlatnih grožđica ili višanja

Zagrijte pećnicu na 150 °C.
U posudi pomiješajte zobene pahuljice, kokos, himalajsku sol i kakao. U smjesu dodajte javorov sirup pa sve dobro promiješajte, prebacite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje i poravnajte žlicom. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta. Izvadite granolu iz pećnice, dodajte joj grožđice ili višnje. Promiješajte i vratite u pećnicu na još 5 minuta.

Kad se granola ispeče, izvadite je iz pećnice i zajedno s papirom za pečenje prebacite na rešetku da se hladi. Ohlađenu granolu spremite u staklene posude ili vrećice.

Savjet+: Sirovi kakao ima puno više okusa, koji je sasvim drugačiji od običnog kakaa, a nutritivno je vredniji za naše tijelo. Ima 40 puta više antioksidansa od borovnica te je najveći biljni izvor željeza. Pun je magnezija i ima više kalcija od kravljega mlijeka – 160 mg u 100 g, dok 100 ml kravljeg mlijeka sadrži 125 mg kalcija.