720 g zobenih pahuljica
250 g kokosova šećera
200 g nasjeckanih oraha, badema ili lješnjaka (može i svega pomalo)
1 mala žličica himalajske soli
120 ml vode
Zagrijte pećnicu na 140 °C. U posudu za pečenje stavite papir za pečenje.
Zagrijte vodu i u njoj otopite šećer. U drugu posudu uspite zobene pahuljice, orašaste plodove i sol pa sve zajedno pomiješajte. Dodajte šećerni sirup i dobro promiješajte.
Dobivenu smjesu raširite po pripremljenom papiru za pečenje. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 45 - 60 minuta. Granola će poprimiti zlatnu boju.
Kad se granola ispeče, izvadite je iz pećnice i zajedno s papirom za pečenje prebacite na rešetku da se hladi. Kad se napola ohladi, rukama je razlomite na komade. Ohlađene komade granole spremite u dobro zatvorenu posudu kako bi dulje ostala hrskava.
Kombinacija šećera i vode dat će joj divnu hrskavu teksturu. Umjesto kokosova možete koristiti bilo koji drugi šećer. Osobno, u slasticama volim koristiti baš ovaj jer daje divan okus karamele i kave te zlatnu boju.