Za okruglice:
500 g mljevene puretine
1 žlica talijanske začinske mješavine
1 glavica luka, nasjeckana
1 češanj češnjaka, protisnut
sol
papar
Za umak:
1 žlica maslinova ulja
1 glavica luka, nasjeckana
1 žlica chipotle ili čili paste
400 g rajčice iz limenke
1 svežnjić bosiljka
Za špagete od povrća:
500 g daikona, oguljenog
500 g tikvica, očišćenih
Zagrijte pećnicu na 200 °C.
U multipraktiku izmiksajte meso sa soli, paprom, začinima, lukom i češnjakom. Oblikujte okruglice. Prekrijte dno posude za pečenje aluminijskom folijom, poredajte okruglice i pecite ih oko 25 minuta, uz povremeno okretanje.
Za umak u tavi zagrijte ulje pa na laganoj vatri propirjajte luki. Umiješajte chipotle ili čili pastu, rajčice i nekoliko listića bosiljka. Kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta.
U spiralizatoru napravite špagete od daikona i tikvica.
Rasporedite ih u dvije posude za pečenje obložene papirom za pečenje i pecite 3 minute, dok se dobro ne zagriju. Špagete pažljivo umiješajte u umak i poslužite s okruglicama i listićima bosiljka.