150 g brašna od slanutka
500 ml tople vode
svežanj (oko 200 g) šparoga, po mogućnosti divljih
1 mala glavica luka ili 2 ljutike
2 žlice nasjeckanih listića peršina
sol i svježe mljeven papar
5 žlica ekstradjevičanskoga maslinova ulja
Slanutkovo brašno uspite u zdjelu pa, miješajući, ulijte pola litre tople vode te začinite prstohvatom soli. Posudu poklopite i ostavite u hladnjaku najmanje 20 minuta (bolje je da smjesa stoji dulje pa je možete napraviti i unaprijed). Šparogama uklonite tvrde drvenaste krajeve pa ih ogulite. Luk ili ljutike oljuštite i nasjeckajte. U tavi zagrijte 2 žlice maslinova ulja i na njemu nekoliko minuta propirjajte luk ili ljutike.
Dodajte šparoge i pirjajte još 4-5 minuta kako bi malo omekšale. Pospite solju, paprom i listićima peršina. Ostavite da se ohlade, a zatim šparoge umiješajte u smjesu od slanutkova brašna. Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva. Posudu za pečenje (najbolje debela dna te promjera 28 cm) nauljite s 2 žlice ulja pa je stavite u pećnicu na minutu da ulje postane vruće.
Izvadite je iz pećnice i brzo ulijte smjesu sa šparogama i nakapajte je preostalom žlicom maslinova ulja. Vratite u pećnicu i pecite 20 do 30 minuta; treba dobiti hrskavu koricu te biti dobro pečena i odozdo (ako je potrebno, nekoliko je minuta zapecite pod grillom). Pospite svježe mljevenim paprom i narežite na kriške.