(za 4 osobe)
SASTOJCI:
150 g cjelovitog pšeničnog brašna
100 g crnog brašna
50 g zobenog brašna
100 g rapadura šećera
3 žlice rižinog slada
prstohvat soli
1,5 vrećica praška za pecivo bez aluminija
2,5 dl sojinog mlijeka
60 g margarina
1,5 žličice đumbira u prahu
1/4 žličice mješavine začina za medenjake
50 g kandiranog đumbira

Pomiješajte u jednoj posudi suhe sastojke: cjelovito brašno, crno brašno, zobeno brašno, šećer, prašak za pecivo, đumbir i začin za medenjake te dodajte sol. U drugoj posudi izmiješajte tekuće sastojke: sojino mlijeko i rižin slad. Narežite kandirani đumbir na kockice i dodajte tekućim sastojcima. Mekani margarin pjenasto izmiksajte. Pomiješajte suhe i tekuće sastojke. U dobivenu smjesu lagano umiješajte margarin. U namašćen i pobrašnjen kalup za kruh izlijte smjesu za đumbirov kruh. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 45-50 minuta.