300 g azuki graha
250 g dimljenog tofua
2 glavice luka
3 mrkve
½ glavice celera
začini (slatka paprika, papar, lovorov list, sol)
1 žličica kuzu praha
5 žlica maslinova ulja
Dan prije priprave jela stavite azuki grah u litru hladne vode i pustite da se namače. Drugi dan vodu procijedite, ulijte novu litru vode i stavite kuhati na srednje jakoj vatri oko 50 minuta. U drugi lonac ulijte ulje, dodajte nasjeckani luk te ga pirjajte četiri, pet minuta. Zatim dodajte krupno nasjeckanu mrkvu, sitnije nasjeckan celer, lovorov list, prethodno skuhan azuki grah, dimljeni tofu narezan na sitne kockice te začine. Sve zajedno kuhajte na srednje jakoj vatri oko 20 minuta, povremeno miješajući. Nakon toga dodajte žličicu kuzu praha razmućenog u 1 dl vode. Pustite varivo da zavri pa ga maknite s vatre. Poslužite kada se jelo malo ohladi.