oko 15 datulja bez koštica
1 banana, breskva, jabuka, nekoliko marelica ili šljiva ili drugo voće
4 žlice maslaca od badema ili drugog maslaca od orašastih plodova
prstohvat soli
3 žlice sjemenki chije
3 žlice sjemenki konoplje
2 šalice zobenih pahuljica ili miješanih žitnih pahuljica
1 šalica dodataka po izboru: sušenog voća, nasjeckanih orašastih plodova i/ili tamne čokolade


Datulje ostavite namočene u mlakoj vodi 10-ak minuta. Voće smiksajte u pire pa odmjerite 125 ml i to ostavite u blenderu, a ostatak ostavite te prema potrebi dodajte ako je smjesa pregusta. Potom u blender dodajte datulje i maslac od badema te sve smiksajte. Na kraju umiješajte sjemenke chije i konoplje.

Žitne pahuljice i dodatke (sušeno voće, narezane orašaste plodove i/ili tamnu čokoladu) pomiješajte u većoj zdjeli. Dodajte smiksanu smjesu pa dobro promiješajte. Smjesu dobro utisnite u manji kalup obložen papirom za pečenje ili folijom. Ostavite otprilike pola sata u hladnjaku pa narežite na pločice. Čuvajte u hladnjaku.