Iako svaki hladnjak u svojim vratima predviđa mjesto za držanje jaja, riječ je o dijelu koji je najviše izložen sobnoj temperaturi, i zapravo najmanje hladno mjesto, zbog čega je jaja, jednako kao i meso te ribu, ipak uputnije držati pri dnu hladnjaka, i što više u pozadini, gdje je i temperatura najniža.

U hladnjaku, i to u staklenkama, preporučuje se držati i brašno, posebno integralna brašna, ulje i orašasto voće, jer će im se tako produžiti trajnost. Pritom, ulja je dobro držati u bocama od tamnog stakla.

Za razliku pak od kruha koji sadrži razne stabilizatore i druge konzervanse, kruh pečen bez takvih dodataka, i od integralnog brašna, puno će se brže sušiti na sobnoj temperaturi, zbog čega ga se također preporučuje držati u frižideru. Prirodna ulja koja takav kruh sadrži tako će sporije hlapiti, i on će, ohlađen, dulje biti svjež i mekan.

Krumpir i luk ne preporučuje se držati u hladnjaku, već u smočnici, odnosno na nekom drugom tamnom mjestu primjerene temperature. Pritom, treba ih držati odvojene jer se, jedan pored drugoga, brže kvare.