Za 3 staklenke potrebno vam je:

75 g očišćenih datulja

4 žlice vode

700 g vrlo zrelih kakija

2 veće mandarine

2 g agar-agara (biljne želatine)

komad đumbira dug 1 cm

½ žličice cimeta

komadić zvjezdastog anisa

Očišćene datulje stavite u blender, prelijte vodom i smiksajte. Kakije očistite i ogulite pa ih zgnječite vilicom. Mandarine prerežite i iz njih iscijedite sok te ga ulijte u lonac. Dodajte mu agar-agar i promiješajte. Zatim dodajte zgnječeni kaki te smiksane datulje (želite li potpuno gladak džem, kaki smiksajte s datuljama). Pospite svježe naribanim đumbirom i cimetom, dodajte zvjezdasti anis te promiješajte. Stavite na srednje jaku vatru, a kad zakipi, vatru smanjite i uz miješanje nastavite kuhati oko 15 minuta, odnosno dok se smjesa ne zgusne. Ulijte u zagrijane sterilizirane staklenke i dobro zatvorite. Kad se ohladi, pohranite u hladnjak i što prije potrošite.