Sastojci:

  • 500 grama đumbira
  • 500 grama meda
  • pola litre vode (najbolje izvorske ili filtrirane)

Priprema:
Operite đumbir i ogulite ga ako želite (možete ga i samo dobro oribati četkicom za povrće). Izrežite đumbir, stavite ga u posudu i prelijte vodom i medom. Kad provre, smanjite temperaturu i ostavite da polako vrije poklopljeno oko 30 minuta. Zatim skinite poklopac i ostavite na tihoj vatri da vrije još oko pola sata, odnosno dok đumbir ne bude dovoljno mekan da ga možete probosti vilicom. Također, sirup bi se trebao smanjiti za polovicu.

Sklonite posudu sa štednjaka i ostavite da se ohladi. Procijedite i pričekajte da se ocijedi. Rasporedite đumbir po plehu ili rešetki u pećnici na koju ste stavili pak-papir. Ostavite da se suši oko 12 sati. Kandirani đumbir čuvajte u hladnjaku, u hermetički zatvorenoj posudi.