300 g rižina brašna
100 g svijetlog smeđeg šećera
naribana korica neprskanog limuna ili naranče
50 ml hladnoprešanog ulja, npr. suncokretova
150 ml vode
Brašno prosijte na radnu plohu ili u zdjelu te u sredini napravite udubinu. U nju stavite naribanu koricu limuna ili naranče i šećer te dobro promiješajte. Dodajte ulje te, malo-pomalo, vodu. Zamijesite glatko tijesto. Od tijesta oblikujte kuglu te je omotajte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku jedan sat. Razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj plohi na debljinu od pola centimetra pa izrežite keksiće.
Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje te pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 10 do 12 minuta. Pečene kekse ostavite da se nekoliko minuta hlade na limu za pečenje pa ih prebacite na rešetku i ostavite da se ohlade do kraja. Keksiće možete ukrasiti rastopljenom čokoladom ili po 2 spojiti marmeladom ili čokoladnom kremom.