120 g integralnog ili pirovog brašna
70 g zobenih pahuljica
30 g palente
2 žličice praška za pecivo
60 g sirovog šećera
prstohvat soli
50 ml hladnoprešanog ulja (npr. kokosovog, suncokretovog, sezamovog)
100 ml biljnog mlijeka
70 g tamne čokolade, narezane na kockice
20 g lješnjaka, nasjeckanih
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Velik lim obložite papirom za pečenje. U zdjeli dobro pomiješajte brašno, zobene pahuljice, palentu, prašak za pecivo, šećer i sol. Dodajte ulje i biljno mlijeko te sastojke povežite vilicom. Na kraju umiješajte narezanu čokoladu i lješnjake. Smjesu žličicom stavljajte na lim za pečenje pa hrpice lagano spljoštite vlažnim prstima. Pecite na 180 stupnjeva 12 minuta.