120 g integralnog ili pirovog brašna

70 g zobenih pahuljica

30 g palente

2 žličice praška za pecivo

60 g sirovog šećera

prstohvat soli

50 ml hladnoprešanog ulja (npr. kokosovog, suncokretovog, sezamovog)

100 ml biljnog mlijeka

70 g tamne čokolade, narezane na kockice

20 g lješnjaka, nasjeckanih

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Velik lim obložite papirom za pečenje. U zdjeli dobro pomiješajte brašno, zobene pahuljice, palentu, prašak za pecivo, šećer i sol. Dodajte ulje i biljno mlijeko te sastojke povežite vilicom. Na kraju umiješajte narezanu čokoladu i lješnjake. Smjesu žličicom stavljajte na lim za pečenje pa hrpice lagano spljoštite vlažnim prstima. Pecite na 180 stupnjeva 12 minuta.