500 g glatkog brašna
prstohvat soli
navršak noža mljevene kurkume
80 g svijetlog smeđeg šećera
1 paketić suhoga kvasca
180 g ricotte, svježe skute ili mladog sira
200 ml mlijeka
2 žlice likera od limuna ili badema (ili sličnog svijetlog likera), ili ruma
Brašno prosijte u veću zdjelu sa solju i kurkumom. Dobro promiješajte te dodajte svijetli smeđi šećer i suhi kvasac. Ricottu (skutu ili mladi sir) promiješajte da bude rahla pa dodajte brašnu te postupno ulijte mlijeko i liker. Zamijesite glatko elastično tijesto (po potrebi dodajte još malo mlijeka). Od tijesta oblikujte kuglu pa je stavite u lagano pobrašnjenu zdjelu. Zdjelu pokrijte čistom kuhinjskom krpom ili plastičnom folijom te ostavite da se tijesto diže otprilike jedan sat. Zatim okrugli kalup obložite papirom za pečenje.
Dignuto tijesto podijelite na jednake komade željene veličine i od svakog oblikujte kuglicu pa je stavite u kalup tako da su s razmakom raspoređene po cijelom njegovom dnu. Potom kalup pokrijte krpom i ostavite da se tijesto diže dok mu se volumen ne udvostruči, još otprilike 45 do 60 minuta. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Prije pečenja peciva premažite vodom te, ako želite, pospite krupnim šećerom ili zobenim pahuljicama. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 30 do 40 minuta. Nakon pečenja peciva izvadite iz kalupa i ostavite da se malo ohlade na rešetki.