300 g svježih shitake gljiva
1,2 povrtnog temeljca
1 veći luk
2-3 žlice gotovog umaka od rajčice (vegetarijanski bolognese)
1/2 šalice sitnih zobenih pahuljica
250 g krumpira ili batata
svježe mljeveni kajenski papar
2 žlice umeboshi octa
1 žlica nasjeckanog lista peršina ili celera
1 mrkva
1 korijen peršina ili pastrnjaka
4 čajne žlice pahuljica morskih algi po želji
Pirjajte luk dok ne omekša pa dodajte svježe oprane i narezane gljive kojima ste odstranili stapku. Kad gljive puste sok, dodajte zobene pahuljice, topli temeljac, cijelu mrkvu i korijen peršina. Kuhajte 15 minuta pa ubacite vegetarijanski bolognese. Nastavite kuhati još 10 minuta. Začinite umeboshi octom, kajenskim paprom i nasjeckanim peršinom. Krumpir narezan na kockice skuhajte posebno pa ga ubacite u varivo. Kod posluživanja možete posuti čajnu žlicu pahuljica morskih algi po porciji.